L'Ajuntament de Castelló fa un balanç «molt positiu» de la campanya 'Viu l'esport a Castelló d'Empúries' «pel que fa a la participació i a la qualitat de les activitats». Així tanca la tercera temporada d'extraescolars d'iniciació esportiva que s'impulsa a nivell municipal.

Amb l’ajut de les AMPES, es van impulsar per aquest curs 2018-2019 quatre grups d'extraescolars d'iniciació esportiva liderats per monitors titulats (un llicenciat en ciències de l'activitat física i l'esport i un grau superior d'animació esportiva). Concretament, s'han impulsat tres grups d'habilitats motrius bàsiques i específiques i jocs cooperatius (pels alumnes de P4, P5 i 1r) i un grup multiesports (pels alumnes de 3r i 4t).

Des del consistori destaquen que amb aquests tres grups s'ha participat dels cross comarcals durant el primer quadrimestre i de les trobades esportives comarcals i locals durant el segon quadrimestre. Un total de 58 participants que gairebé duplica els inscrits al curs 2017-2018, la participació per escoles ha sigut la següent:

  • Un grup de P4 del Ruiz Amado amb 17 participants
  • Un grup de P5 i 1r del Ruiz Amado amb 21 participants
  • Un grup de P4 i P5 del Joana d’Empúries amb 8 participants
  • Un grup de 3r i 4t del Bruel amb 12 participants

Des del departament d'esports asseguren que ja estan treballant per impulsar més grups de cara el curs 2019-2020 i seguir millorant amb la qualitat de les activitats municipals d'iniciació esportiva.