La Diputació de Girona ha aportat una partida de 1.045.239,35 euros al Consell Comarcal de l'Alt Empordà, per tal que puguin desplegar les seves competències en matèria d'assistència i cooperació amb els municipis. Així ho va acordar la setmana passada la Junta de Govern, després d'haver aprovat els convenis de col·laboració entre la corporació i cadascun dels ens comarcals. D'una banda, aquests convenis ajuden a millorar la coordinació i la cooperació entre la Diputació i els consells en la prestació dels serveis als municipis (per tal de garantir-ne la qualitat i evitar duplicitats). I, de l'altra, asseguren la col·laboració econòmica de la Diputació en els serveis que ofereixen els consells comarcals.

Amb aquests convenis, la Diputació finançarà serveis i activitats d'assistència i cooperació i subvencionarà actuacions que els consells comarcals de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Ripollès i la Selva ofereixen als municipis del seu territori. El pressupost total pels vuit consells comarcals és de 5.294.064 euros.

De la partida destinada al Consell Comarcal de l'Alt Empordà, 950.648,34 euros van destinats a assistència tècnica, urbanística, medi ambiental, salut pública, desenvolupament local i per l'àmbit jurídic i econòmic; 66.769,23 euros seran pel transport escolar no obligatori; 17.821,78 euros aniran destinats a la prevenció d''incendis; i 10.000 euros al programa GEES.