El passat dilluns dia 20 de maig va tenir lloc la taula rodona d'entitats socials "Gent Gran i Exclusió Social", a l'auditori Narcis Monturiol del Cercle Sport. L'acte va ser organitzat per la Fundació Vergés Ginjaume i va ser la primera activitat de les moltes que s'han organitzat a la ciutat empordanesa amb ocasió de la Fira per la Gent Gran que organitza l'ajuntament de la ciutat i que compta amb la participació de diferents entitats.

La taula rodona va ser moderada per la Dra. Mª Antònia Bonany (ex regidora de l'àrea de Benestar Social) i va comptar amb la participació d'Antoni Calvó, (coordinador de la comissió d'Acció Social de Càritas Alt Empordà-Interior), Àngels Balot (Presidenta de l'Associació de Serveis Integrals de Futur), Núria Juanola (Psicòloga i Coordinadora Tècnica de l'Associació Malalts d'Alzheimer), Rafael Brosa (coordinador Creu Roja a Figueres), i Josep Menchón (president de la Fundació Vergés Ginjaume).

A l'acte els diferents representants de les entitats convidades van reflexionar sobre la situació de la gent gran en risc d'exclusió social a Figueres i van exposar les activitats i programes que desenvolupen en les seves entitats. També es va assenyalar que calia millorar la coordinació entre les diferents entitats i les administracions per evitar la duplicitat de serveis i promocionar el voluntariat en aquest sector, el qual esta patint una forta davallada.

També es va proposar com a model iniciatives que es desenvolupen en altres municipis com el projecte radars de l'àrea metropolitana de Barcelona i del que Càritas està desenvolupant un programa semblant a la ciutat.

L'acte va comptar amb una notable assistència de públic i en acabar es va oferir una copa de cava als assistents.