Quatre dones i un home opten a governar Vilafant el 26M. L'actual alcaldessa, Consol Cantenys, es disputa repetir el càrrec contra tres candidates que es presenten per primera vegada, Roser Sendra (JUNTS), Maria Peña Albacete (PP) i Rebeca López (Cs), i un quart, Sergi Palomeras, que ho fa per segon cop sota les sigles d'ERC, partit guanyador dels darrers comicis del 28A. El punt fort del principal rival dels socialistes, ERC, és poder «governar amb polítiques republicanes» i és l'única formació que parla de crear una Regidoria de Feminisme i un consell d'entitats.

Les cinc persones que opten a l'alcaldia participen, aquest dimecres, a partir de les vuit del vespre, en el debat electoral obert al públic que se celebra al casal d'avis del nucli antic. La trobada és organitzada per Ràdio Vilafant, el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ i Diari de Girona amb la col·laboració de les delegacions a Girona del Col·legi de Periodistes i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. El debat serà retransmès en directe per la ràdio i per les xarxes socials d'emporda.info amb #debatVilafant.

L'actual primer Tinent d'Alcaldia del consistori, i fins ara mà dreta de l'alcaldessa, Francesc Gaspar, es canvia de bàndol i ara es presenta com a número dos sota les sigles de Junts.

Per la seva banda, el PP es juga mantenir la representació al ple contra un Ciutadans que s'estrena als comicis municipals vilafantencs amb la força del seu creixement general els darrers mesos.

Podeu consultar el programa electoral complet de tots els candidats a l'edició en paper del Setmanari de l'Alt Empordà d'aquest dimarts 21 de maig.