Aquest matí, els representants del Consell d'Infants i Adolescents de Castelló d'Empúries han presentat les seves propostes al Ple Municipal. Enguany el tema que han treballat és la promoció de la salut. Principalment han treballat tres pilars bàsics: la salut en l'alimentació, la salut en l'activitat física i l'esport i la salut emocional.

El Consell és un òrgan de participació, consulta i assessorament de l'Ajuntament. Un dels seus objectius principals és donar a conèixer als adults el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó en tots els aspectes relacionats amb el poble.

El Consell s'articula a través de sessions conduïdes per un equip de professionals durant les hores lectives escolars, 4 sessions d'1 hora, en la que hi participa tot el grup/classe i sessions representatives fora de l'aula, anomenades trobada de representants, formades per 1 o 2 representants de cada grup/classe.

Les propostes les han exposat els representants del Consell, però han estat proposades i consensuades per tot l'alumnat de 5è i 1r d'ESO dels centres educatius del municipi, a través de les sessions de treball a l'aula.

En total han formulat deu propostes, encaminades a treballar i fomentar el coneixement sobre el càncer, la violència, les addicions, la sexualitat, el bullying, el racisme, el col·lectiu LGTBI i els abusos sexuals, a través de tallers, xerrades, cinefòrums, gimcanes, etc. Tot i que se'ls planteja un tema molt obert, els alumnes centren les propostes en allò que per a ells és més important. Les escollides han obtingut més del 75% dels vots per part de tot l'alumnat.

L'alcalde i els/les regidors/es han felicitat a l'alumnat per la seva participació, i tot seguit les regidores responsables de cada departament de l'Ajuntament implicat en aquests temes, han donat resposta al Consell exposant la viabilitat de les propostes i com es podrien dur a terme. Tot i que hi havia iniciatives molt adreçades als centres educatius, algunes es poden articular des de l'Ajuntament a través d'òrgans com el Pla Educatiu d'Entorn, la Campanya de Teatre escolar, la Campanya Salut i Famílies, la taula de Salut i Escola, la Guia Educativa, l'Espai Jove, i altres actuacions que s'organitzen des dels departaments de Benestar Social i Família, Joventut i Educació majoritàriament. En els propers dies l'Ajuntament farà el traspàs per escrit al Consell d'Infants i Adolescents, alhora que vetllarà perquè es duguin a terme.

Al finalitzar, la regidora d'Ensenyament, Anna Massot, ha presentat als assistents el logotip guanyador que representarà el Consell, i que va ser escollit entre 5 finalistes el curs passat. En el concurs de logotips hi van participar l'alumnat de 5è i 1r d'ESO. El dibuix guanyador el va fer Núria Sanchez Garriga, alumne de l'INS Empuriabrava.