Una cinquantena de treballadors del Consell Comarcal de l'Alt Empordà han protestat aquest dimarts al ple de la institució per reclamar millores laborals. El personal ha volgut mostrar el seu malestar per "l'incompliment dels acords assolits després de tres anys de negociació col·lectiva". Demanen que s'aprovi la relació de llocs de treball i que es posi en marxa la valoració dels mateixos per equiparar-los amb altres administracions locals de la comarca. També denuncien "l'incompliment" de l'acord de compensació als treballadors que utilitzen diàriament el seu vehicle per prestar serveis a la institució. L'acord, detallen, preveu una compensació extraordinària pel que facin més de 4.000 km l'any. Segons diuen, el pagament es va fer l'any 2016 però no s'ha mantingut.

La presidenta de l'ens, Montse Mindan, ha insistit que la relació de llocs de treball ja està aprovada i que avui mateix s'ha ordenat començar els tràmits per contractar l'elaboració de la valoració de llocs de treball. Pel què fa a la compensació dels vehicles, diu que el secretari va fer un informe negatiu al respecte i remarca que el preu dels desplaçaments de la plantilla del Consell pràcticament dobla la xifra la fixada per llei.

Malgrat l'acord per tirar endavant la valoració, el personal ha decidit mantenir la protesta convocada des de la setmana passada per mostrar el seu malestar i perquè, segons diuen, no s'ha fet en els terminis que s'havien pactat.