Les terceres Jornades Conviure amb Capacitats han celebrat una nova i reeixida edició aquest cap de setmana passat al càmping Basegoda Park, a Albanyà. Malgrat la pluja, les jornades s’han desenvolupat amb normalitat i amb una participació que engresca l’organització a continuar tirant endavant, any rere any, aquest espai per compartir històries i experiències al voltant de les (dis)capacitats.

Moltíssimes persones es van atansar fins a Albanyà per participar, directament o indirecta, del Conviure amb Capacitats. De fet, la Sala de les Constel·lacions es va omplir de gom a gom durant totes les ponències. Enguany s’ha aconseguit recaptar 580 euros (repartits entre estades al Bassegoda Park, els dinars del diumenge al restaurant Agumas i aportacions dels ajuntaments d’Albanyà i Sant Llorenç de la Muga). Com a cloenda de les Jornades, es van entregar aquests diners a l’entitat beneficiària d’aquesta edició, l’associació Multicapacitats de Girona.

Esteve Guerra, director del Bassegoda Park, afirmava que «aquesta nova edició ha estat molt positiva i un èxit total. Hem vist i hem sentit que la gent s’ho ha passat d’allò més bé. En definitiva, hem aconseguit fer créixer la família del Conviure amb Capacitats una mica més».

Per la seva banda, Mar Casas, una de les organitzadores de les Jornades des de la primera edició, comentava que «estem molts contents de la resposta que hem tingut, malgrat el mal temps. Cada any, la família del Conviure es fa més gran, tant pel que fa al nombre d’organitzadors com d’assistents».

Com en les anteriors edicions, les Jornades s’han basat en tot un seguit de ponències, activitats i tallers entorn del món de la (dis)capacitat. Han servit, una vegada més, per posar de manifest, des d’una perspectiva sempre integradora, que tothom pot realitzar allò que es proposi a la vida malgrat patir algun tipus de discapacitat.

Aquesta tercera edició ha estat tan enriquidora que el resultat és clar: l’any vinent hi haurà Conviure amb Capacitats. De fet, Guerra comentava que «ja han sorgit idees, com ara un concurs literari o la possibilitat de retransmetre en streaming, perquè les persones que no es poden moure del llit també puguin ser partícips del Conviure». Per la seva banda, Casas afegia que «el 2020 n’hi haurà més i encara millor!».

També cal destacar la familiaritat i la naturalitat que es va transmetre durant la taula rodona que va cloure les sessions diumenge al migdia, amb la participació d’alguns dels organitzadors del Conviure amb Capacitats. De fet, Guerra explicava que «ha estat molt distesa, com una conversa entre amics».

Conviure amb Capacitats

Les Jornades Conviure amb Capacitats van néixer el 2017, amb la voluntat de posar en relleu històries de superació, vitals, per tractar el món de les discapacitats des d’una perspectiva constructiva. El Bassegoda Park s’ha convertit de nou en el punt de trobada d’unes Jornades que difonen l’esperit de superació de l’ésser humà i la seva capacitat de resiliència; tot plegat, a partir de casos concrets de persones que han afrontat la vida amb algun tipus de discapacitat. D’aquesta manera, es transmet aquesta perspectiva de positivisme i naturalitat respecte del món de les discapacitats, tant per a grans com per a petits.

El Bassegoda Park ha acollit de nou aquestes Jornades a les seves instal·lacions, on s’han dut a terme ponències com L’art de reinventar-se a un mateix, de Gemma Gregori, o Multicapacitats 2017-2019, d’Isaac Padrós, entre altres; a més d’activitats de lleure orientades en un sentit constructiu i integrador.