La setmana passada es va constituir formalment la Comissió Rectora que governarà el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà durant els propers quatre anys. Amb aquesta reunió s'ha culminat el procés electoral de les darreres setmanes a tots els Consells Reguladors de les denominacions d'origen vitivinícoles catalanes. A la DO Empordà, només ha concorregut una única candidatura.

Un cop constituïda, la nova Comissió Rectora ha reelegit, per unanimitat, Xavier Albertí com a president del Consell Regulador. Albertí assegura que assumeix aquesta etapa «amb moltes ganes. Quatre anys es fan curts, i amb vuit es podran acabar de madurar aspectes importants»

Albertí, que és president des del 2015, va agrair la confiança que els deu vocals havien dipositat en ell i va donar la benvinguda als tres nous membres de la junta, assegurant que «em fa molta il·lusió compartir aquesta etapa amb un equip tan competent».

El president va desitjar que es pogués seguir amb la dinàmica positiva encetada els últims anys. També va apuntar alguns dels reptes que, segons ell, cal escometre en aquesta nova etapa, amb l'esperança que pugui ser la de plena eclosió. D'entre les línies mestres a seguir, Albertí destacava la incorporació de la DO al nou local cedit per l'Ajuntament de Figueres; la consolidació de l'ADV, l'Agrupació de Defensa Vegetal, un nou sistema d'assessorament i vigilància de la vinya; la promoció i defensa de varietats genuïnes del territori, com el lledoner i la carinyana; i el reforçament de la presència de la DO Empordà al conjunt de Catalunya i, sobretot, a Barcelona.

Finalment, Albertí va insistir a procurar que la nova junta sigui «el màxim de participativa» per assolir els objectius plantejats.