Un total de 371 alumnes dels centres de primària de Roses, Pau i Palau Saverdera, així com dels dos instituts rosincs, van participar el passat dimecres, 15 de maig, en la Cantarella de Roses 2019. Enguany, la proposta musical ha arribat a la seva desena edició i ho ha celebrat interpretant les millors escenes i cançons de les edicions passades. La representació va tenir lloc a la plaça Frederic Rahola, a les 11.30 h.

La Cantarella és un projecte de cant comú entre els centres educatius de la zona de Roses, sorgida durant el curs escolar 2008/2009 amb la voluntat d'engegar una proposta que motivés, integrés i relacionés els alumnes dels diferents centres. El projecte consisteix en organitzar una cantada, on cada escola i institut prepara un repertori de cançons que es canten conjuntament el dia de l'espectacle.

Els nivells en els quals s'aplica aquest projecte són 6è de primària i primer cicle d'ESO. El repertori de cançons gira cada any entorn a una temàtica concreta (la història de la música en català, una història inventada amb la qual els infants i joves s'hi puguin identificar,...) sempre amb un rerefons educatiu i engrescador. Cada centre educatiu treballa les cançons a l'aula i les posa en comú als assajos conjunts amb els altres centres.

Enguany, la Cantarella ha proposat un recorregut a través dels 10 anys de concerts realitzats fins al moment, recordant les escenes, cançons i hits més representatius de cada edició. Integraran el repertori cançons d'Els Pets, Sopa de Cabra, Lax'n Busto, Los Manolos, Blaumut, Catarres, Txrango, Xiula, Dijous Paella i Pau Casals.

Els centres participants són les escoles Narcís Monturiol, Jaume Vicens Vives, Els Grecs, Montserrat Vayreda i Centre Escolar Empordà, de Roses; els instituts Illa de Rodes i Cap Norfeu; i les escoles Martí Inglès (Palau-Saverdera) i l'Escola de Pau. Entre tots aplegaran un total de 371 alumnes dalt l'escenari.

L'activitat s'inclou dins el Pla Educatiu d'Entorn de Roses, projecte interdisciplinar que té per objecte l'èxit educatiu i la cohesió mitjançant l'equitat, l'educació intercultural, el foment de la convivència i l'ús de la llengua catalana. En el cas de la Cantarella, es treballen la cohesió social, el foment de la llengua catalana a partir de la música (rock català) i la sensibilitat envers les manifestacions artístiques.