17 de maig de 2019
17.05.2019
Roses

371 alumnes han participat en el viatge musical de la Cantarella de Roses

En la celebració dels deu anys de l'esdeveniment hi han participat alumnes de centres de primària i ESO de Roses, Pau i Palau-saverdera

17.05.2019 | 10:04
La Cantarella de Roses ha celebrat 10 anys

Un total de 371 alumnes dels centres de primària de Roses, Pau i Palau Saverdera, així com dels dos instituts rosincs, van participar el passat dimecres, 15 de maig, en la Cantarella de Roses 2019. Enguany, la proposta musical ha arribat a la seva desena edició i ho ha celebrat interpretant les millors escenes i cançons de les edicions passades. La representació va tenir lloc a la plaça Frederic Rahola, a les 11.30 h.

La Cantarella és un projecte de cant comú entre els centres educatius de la zona de Roses, sorgida durant el curs escolar 2008/2009 amb la voluntat d'engegar una proposta que motivés, integrés i relacionés els alumnes dels diferents centres. El projecte consisteix en organitzar una cantada, on cada escola i institut prepara un repertori de cançons que es canten conjuntament el dia de l'espectacle.

Els nivells en els quals s'aplica aquest projecte són 6è de primària i primer cicle d'ESO. El repertori de cançons gira cada any entorn a una temàtica concreta (la història de la música en català, una història inventada amb la qual els infants i joves s'hi puguin identificar,...) sempre amb un rerefons educatiu i engrescador. Cada centre educatiu treballa les cançons a l'aula i les posa en comú als assajos conjunts amb els altres centres.

Enguany, la Cantarella ha proposat un recorregut a través dels 10 anys de concerts realitzats fins al moment, recordant les escenes, cançons i hits més representatius de cada edició. Integraran el repertori cançons d'Els Pets, Sopa de Cabra, Lax'n Busto, Los Manolos, Blaumut, Catarres, Txrango, Xiula, Dijous Paella i Pau Casals.

Els centres participants són les escoles Narcís Monturiol, Jaume Vicens Vives, Els Grecs, Montserrat Vayreda i Centre Escolar Empordà, de Roses; els instituts Illa de Rodes i Cap Norfeu; i les escoles Martí Inglès (Palau-Saverdera) i l'Escola de Pau. Entre tots aplegaran un total de 371 alumnes dalt l'escenari.

L'activitat s'inclou dins el Pla Educatiu d'Entorn de Roses, projecte interdisciplinar que té per objecte l'èxit educatiu i la cohesió mitjançant l'equitat, l'educació intercultural, el foment de la convivència i l'ús de la llengua catalana. En el cas de la Cantarella, es treballen la cohesió social, el foment de la llengua catalana a partir de la música (rock català) i la sensibilitat envers les manifestacions artístiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent