L'Hotel Havana de Barcelona acull els dijous 16 de maig, 23 de maig, i 30 de maig la proposta enogastronòmica Caràcter Empordà ideada per la Cuina de l'Empordanet i la DO Empordà sota el projecte B de l'Empordà. Cada dia 7 restaurants preparerant un plat estrella que s'harmonitza amb diferents vins DO Empordà.

Xefs i enòlegs baixaran a viure l'experiència i compartir-la amb tot el públic assistent. El Roser 2, Mas dels Arcs, Casamar, La Plaça, Aradi, Vicus, Terramar, Aquamare, Es Portal, La Xicra, La Calèndula, Hotel Aigua blava, Els Tinars, La Blanca, Sa Punta, Aurum, Mas de Torrent, SA Cova i Bo.tic juntament amb l'Hotel Havana Barcelona - espai que acull el festival - són els restaurants protagonistes d'aquesta primera edició del festival enogastronòmic Caràcter Empordà.

Cadascun d'ells ha elaborat un plat 100% empordanès amb l'objectiu de crear de forma coral, un menú de 7 plats inspirat en els millors productes de la gastronomia de mar i muntanya de l'Empordà. Per complementar la proposta gastronòmica, s'ha harmonitzat cada plat amb un vi DO Empordà. En són 22 els cellers seleccionats en aquesta primera edició: Gerisena, Pujol Cargol, *lavinyeta, Pere Guardiola, Perelada, Mas Llunes, Vinyes dels Aspres, Cellers d'en Guilla, Mas Pòlit, Espolla, Masia Serra, Martín Faixó, Espelt Viticultors, Mas Vida, Martí Fabra, Vinyes d'Olivardots, Bodegas Trobat, Mas Oller, Clos d'Agon, Empordàlia, Hugas de Batlle i Oliveda.