Un mandat de pactes, una moció de censura i diverses disputes partidistes, així ha sobreviscut el govern llançanenc els darrers quatre anys. Per a les pròximes eleccions, només quatre dels actuals regidors al govern municipal (dos de PDeCat i dos de PSC) repeteixen com a candidats. Podeu consultar les principals propostes de tots els candidats a l'edició en paper del Setmanari de l'Alt Empordà d'aquest dimarts 14 de maig.

En el cas de Francesc Guisset (PSC), que finalment va cedir l'alcaldia a Pere Vila, és el candidat pels socialistes. PDeCat, en aquesta ocasió com a Junts per Llançà, recupera com a cap de llista una antiga regidora del consistori, Nuria Escarpanter, després que el seu marit, l'actual alcalde, comuniqués fa temps que no es tornaria a presentar. Escarpanter va ser regidora a l'equip de govern amb CiU durant tres mandats seguits, del 2003 al 2015, i ara es decideix a tornar a primera línia després que una votació unànime la triés.

Qui va aconseguir ser alcalde al principi d'aquest mandat i va marxar forçat per una moció de censura, Guillem Cusí, es torna a presentar per ERC, amb un company de partit i plenari, Simon Calsina, com a número tres. També repeteix l'actual regidor de l'oposició al ple, Claudio Grande, com a alcaldable per Alternativa per Llançà (APL).

Entre aquestes diversitats a les quals els llançanencs ja sembla que estan acostumats, apareix un nou perfil sota la formació independentista MÉS, Moviment d'Esquerres. Alícia Borràs encapçalarà aquesta llista de Més per Llançà sota el lema «Fem poble, per a la gent». Borràs és activista al municipi i lligada a la política per influència familiar. Ha col·laborat en diverses entitats i accions del poble, i ara decideix fer el pas a la política institucional.