La Guàrdia Urbana (GU) de Figueres va celebrar dijous passat un acte d'homenatge a les set unitats del cos que es jubilen enguany. L'acte va ser al Restaurant Pa Volador amb un sopar amenitzat per un espectacle de màgia, un recull d'imatges en vídeo, parlaments i regals dels companys.

Els sergents Manuel de la Torre, Joan Pey, Xavier Fontecha, Román Martínez, el caporal Emili Álvarez, i els agents José Luis Pizarro Pepelus'han jubilat les darreres setmanes després de més de 40 anys en el cos, formant part de la primera promoció de la democràcia.

A l'acte, i com agraïment a la feina feta, van comptar amb el suport d'un centenar de persones, entre les quals es trobaven companys de la mateixa GU i d'altres cossos policials com els Mossos d'Esquadra i el Cos Nacional de Policia, també van ser presents tots els exregidors de Seguretat Ciutadana que han passat pel consistori en aquests 40 anys, l'exalcalde Marià Lorca i l'actual, Jordi Masquef.

Es va aprofitar l'ocasió per fer especial esment a l'agent Pere Ariza, que els va acompanyar aquella nit però que està retirat del cos des de fa tres anys per problemes de salut. A més d'homenatjar els presents, els agents van voler fer un brindis per al sergent Joan Pey, que també s'ha jubilat enguany però que no hi era perquè en aquell moment es trobava ingressat a l'hospital.