L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha iniciat diverses obres que milloraran l'aspecte i la morfologia de diverses vies del municipi que presenten una alta afluència de vehicles i vianants. En concret, les obres consisteixen en l'arranjament de voreres de diferents vies i el reasfaltat d'una carretera.

Pel que fa a l'arranjament de voreres, cal apuntar que afecten les avingudes Fages de Climent, Europa i Pompeu Fabra. Les obres de millora de l'accessibilitat d'aquestes vies consisteixen, bàsicament, a fer més accessibles els passos de vianants. En aquest sentit, tal com explica el regidor d'Urbanisme, Josep Maria Canet, «en més d'una dotzena de passos es col·loca una rampa per facilitar el pas de persones amb mobilitat reduïda».

A part d'això, l'obra també se centra a fer una neteja de les voreres, ja que algunes presentaven esquerdes, desnivells o bé estaven mal acabades.

L'Ajuntament ha invertit un total de 22.000 euros en aquesta obra executada per l'empresa Construcentre SA. Els treballs van començar fa més de quinze dies i ara només queda ultimar detalls, com ara acabar de pintar les voreres per tal d'homogeneïtzar els colors de la via.

La carretera de Pedret i Marzà

La segona gran obra que es va iniciar la setmana passada va ser l'inici dels treballs de reasfaltatge de la carretera de Pedret i Marzà, des de l'avinguda Cobla Rossinyols fins al pont de Sant Joan, que és el límit del terme municipal.

Aquesta via que es desenvolupa al llarg dels municipis de Castelló d'Empúries, Pedret i Marzà, Peralada i Pau era objecte de queixes per part dels conductors, que amb els seus vehicles topaven amb els clots cada vegada més grossos que hi havia a la calçada.

Les obres tenen un pressupost de 30.000 euros i les executa l'Empresa Construccions Fusté.

Paral·lelament a aquestes obres, també s'estan duent a terme uns treballs de manteniment i neteja d'herbes i plantes al Rec del Molí. També es netejaran les herbes de la paret de l'aparcament de l'Ecomuseu-Farinera que dona al Rec del Molí, per la qual cosa no s'hi podrà estacionar.

A causa d'aquests treballs, del dimarts 14 al divendres 17 de maig es tallarà la circulació durant el dia al trànsit de vehicles al carrer del Rec del Molí, des del Pont de la Mercè fins a l'Ecomuseu-Farinera.