L'alcalde i candidat de Junts per Figueres, Jordi Masquef, ha presentat avui el pla més ambiciós de millora de l'espai públic que s'ha fet mai a la ciutat amb l'objectiu de millorar la qualitat urbana i frenar la percepció de degradació que hi ha actualment en algunes zones. "L'única manera de revertir l'actual situació és a través d'un pla que representarà la major transformació urbana que s'ha impulsat mai a Figueres, a partir d'un abordatge integral que engloba des dels serveis urbans fins a l'execució de grans projectes urbanístics integrals", ha assenyalat Masquef.

La primera gran mesura que es desenvoluparà serà l'entrada en funcionament del nou servei de neteja i recollida d'escombraries, que implicarà la renovació de tots els contenidors, papereres i maquinària. "La neteja de la ciutat farà un gir de 180 graus i posarem fi a una situació que, per culpa del bloqueig polític a l'Ajuntament, s'ha allargat de forma incomprensible i innecessària", ha dit l'alcalde. Masquef recorda que el nou servei de neteja s'havia d'aprovar el gener de 2017 però que "s'ha anat posposant fins ara perquè el PSC va decidir a última hora canviar el sentit del vot i bloquejar la millora de la neteja".

El nou servei de neteja i recollida d'escombraries anirà acompanyat de la renovació dels serveis d'enllumenat públic, parcs i jardins i del projecte per construir 7 nous parcs infantils en diferents barris de la ciutat i la millora dels actuals. Aquestes mesures es complementaran amb la renovació del mobiliari urbà degradat o obsolet i l'atorgament d'una línia de subvencions per a la millora de façanes, accessibilitat i eficiència energètica.

L'alcalde figuerenc explica que aquesta bateria de propostes ha de suposar "un abans i un després en l'endreça de la ciutat", però considera que encara no és suficient sinó va acompanyada de la transformació urbana d'algunes zones de la ciutat. En aquest sentit, el candidat de Junts per Figueres ha anunciat actuacions urbanístiques de reforma integral als carrers Lasauca, Ample, Caamaño, Blanch, plaça de la Palmera, Col·legi i Sant Llàtzer, a més d'una actuació conjunta als carrers Avinyonet i Pep Ventura per facilitar la connexió entre l'estació d'alta velocitat i el centre de la ciutat. "Aquesta revolució urbanística es completarà amb actuacions de millora de la qualitat urbana en altres espais com les places de Bàscara i Víctor Català i en els espais existents entre immobles dels barris d'Horta Capallera, Eixample i Juncària Parc-Bosc", ha explicat Masquef.

L'alcalde ha afegit que un altre dels espais que tindrà una transformació integral és tot l'eix Rambla-Sant Pau, tot i que en aquest cas l'actuació està relacionada amb la inversió privada que es vol fer a la Sala Edison per convertir l'edifici en un centre comercial i un hotel. "Estem parlant d'una inversió milionària que la ciutat no pot deixar escapar i que s'ha de convertir en una gran oportunitat, no només econòmica, sinó també per actuar urbanísticament en tot el seu entorn", ha indicat Jordi Masquef.