La quarta edició del festival Drons'n'Roses va ser la protagonista a la Ciutadella de Roses, el cap de setmana passat. L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament de Roses i Drons de Carreres, es va iniciar el dissabte 11 de maig, i la final es va disputar l'endemà, el diumenge 12 de maig.

Durant el cap de setmana, s'hi van desplaçar un centenar de pilots de drons d'arreu d'Europa i d'Espanya, ja que aquest esdeveniment formava part del Campionat Català de Drons de Curses.

Obstacles inflables en el circuit

Durant els dos dies, els pilots de diversos equips es van enfrontar entre ells fent volar els drons per un circuit ple d'obstacles inflables que s'havien d'esquivar, posant a prova la destresa i agilitat. El públic podia seguir les curses amb ulleres de realitat virtual, i també es retransmetien per streaming a través d'un canal de YouTube propi. Una de les novetats d'enguany era la incorporació de la categoria de demostracions de vol de drons d'estil lliure. També hi havia un espai per a vols amb formació.

Concurs fotogràfic

Coincidint amb els dos dies del festival, també se celebrava una nova edició del memorial Jordi Velasco de fotografia aèria, l'àmbit en què va destacar, en homenatge al fotògraf rosinc que va morir el 2012 en un accident d'avioneta. En la quarta edició, hi participaven 45 fotògrafs i hi havia més de 3.300 euros en premis. La zona de vol comprenia l'espai entre punta Falconera i cap Norfeu, i les fotografies finals van servir per promocionar els valors naturals i paisatgístics de Roses, que es van poder observar des d'un punt de vista diferent del convencional.