13 de maig de 2019
13.05.2019
ELECCIONS MUNICIPALS

Els alcaldables republicans de la Badia de Roses es conjuren per estrènyer vincles

Salvi Güell de Castelló d'Empúries, Núria Quintana de Sant Pere Pescadors, Etna Estrems de l'Escala i Joan Plana de Roses comparteixen projecte

13.05.2019 | 11:48
Els quatre alcaldables d'ERC de la Badia de Roses.

Aquest cap de setmana, els candidats republicans dels municipis de la Badia de Roses, Salvi Güell de Castelló d'Empúries, Núria Quintana de Sant Pere Pescadors, Etna Estrems de l'Escala i Joan Plana de Roses es van reunir a Sant Pere Pescador per tal d'abordar els eixos principals de col·laboració entre les diferents viles que en formen part.

Els pobles de la Badia de Roses han mantingut històricament lligams socials i econòmics que han fomentat la relació entre ells.

D'ençà l'any 2011, any que el Club de la Badies Més Belles del Món va acceptar la Badia de Roses com a membre, els 4 municipis han gaudit d'un conveni que defineix el seu règim de relació jurídica i econòmica. Un pas endavant important en la relació que ha donat un valor afegit als municipis que l'integren i que ha permès aprofitar sinèrgies i interessos comuns.

En aquest sentit, els candidats republicans dels municipis de la Badia de Roses s'han reunit a Sant Pere Pescador per manifestar el seu compromís conjunt a seguir treballant en els següents objectius, segons han fet saber amb un comunicat conjunt:

  • Continuar amb la tasca de la promoció econòmica conjunta que tan bon resultat ha donat.
  • Ampliar, des del màxim respecte a l'autonomia municipal, les sinèrgies de col·laboració per tal de coordinar serveis, i defensar conjuntament els interesos comuns dels municipis derivats de la seva proximitat geogràfica, històrica i econòmica.
  • Avançar en el foment dels lligams socials entre els 4 municipis.


L'alcalde de Castelló de Empúries Salvi Güell ha manifestat que "Una promoció conjunta dels nostres municipis amb oferta turística semblant , si la fem bé ressaltant les especificitats de cadascú , ens permet arribar a un públic més nombrós i heterogeni i en podem sortir tots plegats millor posicionats que altres destinacions turístiques", en aquest sentit per la candidata de Sant Pere Pescador Núria Quintana cal "convertir la Badia de Roses en un camp estable de regates per a la pràctica d'esports nàutics de vela"

Per la seva banda, L'alcaldable a l'Escala Etna Estrems ha explicat que "La badia és un dels patrimonis naturals més espectaculars del món i des de l'Escala volem potenciar-la com a valor paisatgístic i biològic. Només amb el treball en xarxa de tots els municipis que la formen podrem aconseguir-ho. Hi estem totalment compromesos".

Per acabar, el candidat de Roses Joan Plana ha destacat que "Roses ha mostrat sempre el seu compromís amb la Badia i avui certifiquem una vegada més la nostra voluntat d'enfortir l'espai comú amb els nostres municipis veïns".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent