Esquerra Republicana Figueres ha presentat les propostes que, en matèria d'esports, inclou dins el programa electoral. L'alcaldable republicana, Agnès Lladó, ha deixat clar que l'eix principal de totes elles es basa en "posar l'esport a l'abast de tots els figuerencs i figuerenques amb instal·lacions dignes".

A l'hora de parlar d'instal·lacions, Lladó ha explicat que "treballarem per garantir l'execució del tercer pavelló i apostem per la segona piscina municipal". "Són equipaments molt necessaris perquè patim un dèficit molt important a la ciutat. En aquest sentit, també impulsarem al mateix temps mesures alternatives com treballar per la cessió temporal espais i naus industrials per adaptar-los per a la pràctica esportiva".

Un dels altres punts destacats de la proposta republicana passa per "esportivitzar les places". Lladó ho especifica afirmant que "hem de recuperar espais, un per barri, adaptant una part d'ells per la pràctica esportiva, combinant pistes multiesportives i activitats dirigides".

Esport i escola

El programa d'esports d'Esquerra Figueres també inclou "millorar la connexió entre escola i entitats, a través de les AMPES, recuperant competicions interescolars municipals que fa uns anys es feien".

La creació d'una assessoria municipal per a grups i entitats, legal, fiscal i esportiva o la redacció d'un Pla d'equipaments municipals són altres propostes d'ERC Figueres.