L'últim ple de Figueres abans de les eleccions municipals ha estat marcat per un ordre del dia ple de tràmits administratius que permeten a l'actual equip de govern tancar assumptes pendents abans de finalitzar el mandat. Només dos dels actuals set regidors opten a repetir formar part d'aquest plenari a partir del 26M.

Un dels punts que ha generat més debat ha sigut portar a aprovació l’expedient de contractació per licitar el servei de manteniment dels espais verds. Tot i que fa uns mesos el mateix ple va aprovar portar a terme els tràmits necessaris per a municipalitzar aquest servei i el d’enllumenat de la ciutat, i que la proposta d’acord porta en un punt anar en aquest sentit, l'expedient defineix com ha de ser el contracte.

Tindrà un pressupost base de licitació de més de 5,5MEUR i es definirà per dos anys amb possibilitat de prorrogar-ho en períodes anuals un màxim de dos anys. L'oposició no ha vist en bons ulls que es porti a debat en aquest ple. Héctor Amelló (Cs) perquè creu que "la problemàtica no es tracta d’externalitzar o municipalitzar"; Pere Casellas (PSC) perquè veu que és un debat que "no cal a quinze dies de les eleccions"; Toni García (CUP) considera que "va en contra de la decisió del ple de municipalitzar el servei"; i, Òscar Vergés (CxF) creu que "arriba tard i malament". La mesura s'aprova amb un vot de diferència.

L'adjudicació a la UTE Romero Polo-Valoriza el contracte del servei municipal de residus sòlids urbans, els serveis de neteja viària i deixalleria municipal s'aprova amb quinze vots a favor (JxCAT, ERC, PSC i PP), quatre en contra (CUP i CxF) i dues abstencions (Cs).

S'aprova amb una àmplia majoria el projecte d’obra de reforma de les piscines municipals amb un pressupost de 396.511,67 euros dividits en tres fases. La primera consistirà a instal·lar cel ras als vestidors, un nou enllumenat i adequació de les instal·lacions contra incendis i una segona sortida de les grades de la piscina. La segona fase, preveu la substitució dels tancaments de la piscina i la fase 3 seria per tractar l’aigua de les piscines amb un nou sistema: mitjançant ozó per la d’aprenentatge i un sistema mitjançant raigs ultraviolats per a la piscina de competició.

Altres temes

Altres temes tractats aquest ple de dijous 9 de maig, hores abans de l'inici de la campanya electoral han sigut les ratificacions dels decrets per demanar dues subvencions a la Diputació de Girona. La primera, la que permeti confinar el projecte de Bicitranscat, que ha estat aprovada tot i la crítica dels partits d'esquerres, CUP i CxF, per ser un projecte que no lliga amb el model actual de la ciutat de Figueres, "lluny de tenir en compte la mobilitat sostenible".

L'altra subvenció, es demana per a realitzar un networking amb formació per a empreses del sector agroalimentari. La subvenció màxima que dóna la Diputació serà el 75% del pressupost amb un màxim de 4000 euros, l’Ajuntament presenta una proposta de 5.000 euros (sense IVA) dividits en 2.500 euros per a publicitat, 1.900 per a càtering i 600 per a formació. Com la subvenció només aporta el 75%, l’Ajuntament haurà d’assumir 1.250 euros (el 25% restant) i els 841 euros en concepte d’IVA. Al regidor Vergés li sorprèn aquesta proposta però, tot i la seva abstenció i la de la CUP, finalment s’aprova amb 17 vots a favor.