Josep Maria Ametlla, en les primeres eleccions democràtiques de 1979, i Joan Armangué, que ho va ser entre 1995 i 2007, han estat els dos alcaldes socialistes que ha tingut Figueres des de la restauració de la democràcia. Pere Casellas vol ser el tercer i no ho amaga. El cartell de la seva campanya electoral ho especifica ben clarament: "Casellas Alcalde".

El portaveu municipal del PSC té clar que el seu nord és "posar ordre" i aconseguir "que la ciutat sigui millor". Ahir va presentar el cartell i la totalitat d'un equip de continuïtat, com ell mateix l'ha definit, que manté en els primers llocs als actuals regidors Alfons Martínez Puig i César Barrenechea, però amb la incorporació destacada de l'advocada i exregidora de CiU Sònia Trilla.

El candidat socialista aprofita la seva llarga presència en el consistori, en el qual ha jugat diversos papers tant en el govern com a l'oposició, per a garantir un projecte sòlid: "Tinc l'experiència necessària per a liderar-lo". Tanmateix, des de les files socialistes no amaguen el seu optimisme davant la trajectòria ascendent de les seves sigles en el panorama polític nacional i estatal després dels bons resultats aconseguits a les recents eleccions generals. "Tenir el govern d'Espanya també ens pot afavorir a Catalunya i a Figueres per avançar en els nostres projectes", asseguren fonts del partit.