Com ja va avançar l'alcalde Jordi Masquef la setmana passada, es portaria al ple municipal la condemna de la mort violenta del veí figuerenc Juan Fornieles el passat 29 d'abril a la Rambla i que l'Ajuntament es personaria com a acusació popular.

Tots els grups polítics han consensuat i aprovat la urgència de l'escrit que obliga al consistori a adoptar els següents acords:

  1. Condemnar enèrgicament la mort violenta el passat 29 d’abril del veí de Figueres, Juan Fornieles Belmonte, i expressar, en nom de tota la ciutadania, la seva solidaritat amb la família i amics.
  2. Expressar l’agraïment a la Guàrdia Urbana de Figueres per la seva ràpida reacció i la detenció el presumpte homicida. Un reconeixement que es fa extensiu al cos de Mossos d’Esquadra que s’ha encarregat de la investigació i al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que va atendre la víctima.
  3. Instar els serveis jurídics de l’Ajuntament de Figueres a iniciar el procés per personar-se en la causa com a acusació popular en les diligències del cas que instrueix el jutjat número 7 de la ciutat, sense que es criminalitzin i estigmatitzin les patologies mentals.
  4. Crear un grup de treball amb representació de tots els grups municipals i l’assessorament del Col·legi d’Advocats de Figueres per redactar un protocol que en un futur reguli els casos i la tipologia de delictes en què l’Ajuntament es pot personar com a acusació popular.