Maria Àngels Olmedo, portaveu del grup municipal i alcaldable del Partit Popular, ha presentat la llista de la candidatura sota el lema "Creiem en Figueres". L'equip, "molt renovat i de professions variades, compte amb gent molt preparada, qualificada, amb molta il·lusió, empenta i grans idees per la ciutat" ha destacat la portaveu.

Olmedo ha destacat que "es tracta d'un equip jove amb moltes ganes de treballar, i que es caracteritza per tenir un gran potencial per aportar el millor per la ciutat. Un grup liderat per algú amb experiència com a regidora i molt conscient de les mancances reals del municipi".

La principal finalitat del grup, "és aconseguir l'objectiu de benestar, nivell de vida, seguretat i en definitiva, dirigir la ciutat perquè surti de la paràlisi en la que jeu fa temps, que desperti i comenci a caminar decididament cap endavant".

Com a propostes del programa, que es presentarà el proper dimarts 14, al Museu del Joguet a les 19.00 h, destaquen les següents:

Presència activa i constant de la Guàrdia Urbana als carrers, que faci costat als ciutadans i que sigui capaç d'interaccionar amb ells. Incidir en les zones més desprotegides de la ciutat. Estrènyer la col·laboració amb els Mossos i exigir a la Generalitat que augmenti el nombre d'efectius.

Lluitar contra els pisos pastera i la concentració massiva d'immigrants, acabant amb les màfies. Control exhaustiu de les ocupacions. Canvis rigorosos en l'empadronament. Per accedir a les ajudes: 7 anys d'empadronament i que hagi estat o estigui cotitzant a la SS.

L'Ajuntament no facilitarà cap edifici ni espai públic per a la ubicació de centres MENAS (menors estrangers no acompanyats). Es prohibirà obrir nous centres de culte a la ciutat.

Crear un pla de mesures per estimular la reforma d'habitatges i façanes en deteriorament, mitjançant estímuls econòmics, coincidint amb la millora dels carrers i de la ciutat en general.

Incentivar l'edificació i/o neteja en els solars buits, amb avantatges fiscals i propostes complementàries d'estímul, per tal que reverteixi en la reactivació del sector de la construcció local i l'ocupació laboral.

Ciutat neta! Cal tenir els carrers nets de caques i pipis de gossos. Vetllarem amb la Guàrdia

Urbana per fer complir l'Ordenança municipal i s'apliquin les sancions necessàries. Tolerància zero! Cal eliminar la presència de gossos sense lligar i promoure la implantació del microxip. És obligatori que el portin i estiguin censats.

Exigirem a la Generalitat que construeixi la segona Residència de Gent Gran, la segona biblioteca i l'Escola Carme Guash.

Baixada dels impostos allà on sigui possible. Reduir els terminis per aconseguir els permisos necessaris d'obertura, reorganitzant de la millor manera possible els recursos humans.

Potenciar les competències de la regidoria de Comerç, donant-li un nexe real entre els comerciants i l'administració de manera efectiva. Cal vetllar pel motor econòmic de la ciutat, escoltar-los i solucionar les seves necessitats.

Finalitzarem les obres del Casino Menestral. Continuarem defensant el projecte de la Sala Edison. Promocionarem el Castell de Sant Ferran i que sigui un retorn per la ciutat.

Cobriment de la piscina exterior i de les tres pistes poliesportives, nous vestuaris a totes les zones esportives de la ciutat i rehabilitar la pista d'atletisme.

Abaixar els preus de les zones d'aparcament, blaves i verdes, igualant l'horari. Migdies i dissabtes tarda, gratuïts.

Maria Àngels té clar que governar és pensar en el poble i en el seu benestar comú i que per aconseguir-ho cal treballar més que mai: "Estem convençuts que som la millor opció per la ciutat i tenim totes les eines perquè Figueres torni a ser el referent. Creiem en Figueres!"