Junts per Figueres ha presentat aquest migdia el cartell de la campanya electoral de les eleccions municipals del 26 de maig i el lema que utilitzarà aquestes properes dues setmanes, que és 'La ciutat que tots volem'. La candidatura que encapçala l'actual alcalde de Figueres, Jordi Masquef, vol transmetre amb aquest lema l'objectiu de "fer de Figueres una ciutat on s'hi visqui bé i la gent es guanyi bé la vida".

Masquef ha explicat que "en els pocs mesos que porto d'alcalde he demostrat que podem passar de les paraules als fets i que la ciutat ha entrat per fi en una dinàmica més positiva que ara s'haurà de consolidar amb un nou govern, que ha de ser el més fort i estable possible perquè no es repeteixi el bloqueig que ha patit l'Ajuntament aquests últims quatre anys".

En aquest sentit, l'alcalde figuerenc considera que si Junts per Figueres no obté aquesta majoria àmplia "hi ha el risc d'un pacte entre el tripartit de les forces d'esquerres que prioritzen un model social de ciutat", ha dit en referència a un futur acord entre ERC, Guanyem-CUP i el PSC.

Masquef assegura que davant d'aquest model social, Junts per Figueres creu en un model de "progrés i promoció econòmica, que posi fi a la cultura del subsidi i es pugui centrar en resoldre les necessitats del present, que són moltes, i construir la ciutat del futur".

Junts per Figueres presentarà demà divendres, primer dia de campanya, el seu programa electoral per aquests propers quatre anys i que, de forma innovadora, es distribueix en deu nous àmbits que seran la base de la futura organització del govern municipal. També incorpora la creació d'una macroàrea que es dirà Figueres 2030 i que serà l'encarregada de coordinar i dissenyar un model de ciutat a 10, 15 i 25 anys vista.