Alcaldables d'Esquerra Republicana a l'Alt Empordà s'han reunit al Parc Bosc de Figueres per dur a terme la foto de grup com a tret de sortida de l'inici de la campanya per a les eleccions municipals del proper 26 de maig.

Enguany ERC suma noves incorporacions respecte a les municipals del 2015 com són el cas de Vilaür, Sant Pere Pescador, Sant Llorenç de la Muga, Ordis i el Far d'Empordà, segons relata el partit en un comunicat

A part de noves llistes, els republicans canvien de candidat a poblacions com Figueres, l'Escala, Vilamacolum, Camallera, Pau, Portbou i la Jonquera.

Els republicans disposen d'un Pla d'igualtat assumit i interioritzat per totes les estructures del partit que amb la seva aplicació busca feminitzar el partit, segons el mateix comunicat. Conscients que el feminisme és una aposta política que genera transformació i necessàriament ha de recollir i incorporar diferents veus i desitjos, creant xarxes des de la diversitat per desmantellar privilegis i discriminacions. És essencial afavorir la participació de dones diverses en tots els àmbits i que la sororitat interseccional sigui un fil conductor vers uns municipis feministes.

Per aquest motiu i per tal de promoure la igualtat de gènere a través de la representació equilibrada de dones i homes les llistes confeccionades són cremallera i una 20 estan encapçalades per dones.