L'ONG d'Empuriabrava Care-All, capitanejada per Allegra Nasi i Will Penny, va tancar l'any amb més de 30.000 euros destinats a diverses causes solidàries repartides arreu del món.

Els dos apassionats pel vol i vinculats al Túnel del Vent van fer néixer aquesta entitat a principis del 2018 per donar suport econòmic a diverses persones i causes que creien que ho necessitaven.

D'entre les diverses causes que està sostenint econòmicament Care-All, la que més diners ha aconseguit fins ara és l'Sky Family Fund, un fons d'emergència amb el qual a hores d'ara ja ha ajudat quatre paracaigudistes accidentats. Aquesta causa va tancar l'any amb un total de 20.161 euros recaptats.

La segona font d'ingressos més important per l'entitat han estat les donacions per part de persones esporàdiques, o bé per part dels membres. Gràcies a ells, la fundació es va aconseguir més de 8.000 euros.

La resta de diners aconseguits eren donacions que la gent feia per a causes concretes. Gràcies a aquesta partida aconseguida es va poder, entre altres, sustentar l'activitat d'un orfenat infantil a Kènia; pagar un curs de paracaigudisme a un jove sud-africà, i ajudar-lo després a instituir el seu propi negoci (Skydive General Shop); costejar l'escolarització universitària a Rússia d'un jove de Zàmbia; o pagar les despeses relacionades amb l'escolarització dels quatre fills de Rakesh, que viu al Nepal.

Tots els nens han de poder volar

Let the Kids Fly és un dels projectes més potents de la Fundació. En col·laboració amb el Windoor, donen a aquesta causa minuts de vol gratuïts per a nens amb pocs recursos i amb risc d'exclusió social. En aquest sentit, l'entitat està oberta a participar amb tots els centres que ajuden a nens amb problemes. Durant el mes d'octubre d'aquest any, Care-All oferirà dos minuts de vol gratuït a 150 joves desafavorits de les províncies de Girona i Barcelona.

Paral·lelament a aquesta activitat, se seleccionaran tres joves d'entre quinze i divuit anys per oferir-los una oportunitat única: un curs d'instructor de vol sense cap mena de cost per a ells. Aquest curs els permetrà tenir una certificació que podria convertir-se en una carta de presentació excel·lent per enfrontar-se al mercat laboral.