04 de maig de 2019
04.05.2019
Ajuts europeus

Agricultura impulsa la cooperació dels grups d'acció local Leader de Catalunya

39 municipis de l'Alt Empordà estan inclosos en la cinquena convocatòria dels ajuts a la cooperació Leader 2014-2020

04.05.2019 | 09:46
Capmany forma part el grup Leader de l'Alt Empordà.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha convocat els ajuts a la cooperació dels grups Leader de Catalunya, en el marc de l'operació 19.3 de cooperació Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR) 2014-2020, corresponents a l'any 2019. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 3 de juny de 2019.

El pressupost total de la convocatòria és de 2.003.333 euros, cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), d'acord amb el que preveu el PDR de Catalunya 2014-2020, i a càrrec de les anualitats 2020 i 2021. D'aquest import el DARP n'aporta 1.141.900 euros, que suposen el 57% d'aquest ajut, i la resta, 861.433,34 euros, que representen un 43% de l'ajut, anirà a càrrec del fons FEADER.

L'objectiu principal d'aquests ajuts és fomentar els projectes de cooperació dels territoris Leader de Catalunya que tinguin estratègies de desenvolupament i temàtiques comunes, creant projectes en xarxa que permetin la realització d'actuacions conjuntes en diferents territoris i creïn sinergies amb els projectes productius de cada zona.

Com a novetat, en aquest nou període de programació 2014-2020, els grups Leader poden presentar projectes propis en col·laboració amb els agents dels seu territori, que permet desenvolupar les estratègies específiques de cada territori.

Els beneficiaris d'aquesta convocatòria són els 11 grups d'acció local que varen ser seleccionats pel DARP per a l'aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, en el marc del PDR 2014-2020.

El projectes de cooperació s'han de regir pels principis d'innovació i efecte demostratiu, han de contribuir al desenvolupament sostenible del medi rural, han d'implicar la posada en comú d'idees, coneixements i recursos humans i materials, entorn l'assoliment d'un objectiu d'interès compartit i han de fomentar el desenvolupament de projectes transversals per tal de reforçar les estratègies dels grups Leader i donar valor afegit al Leader de Catalunya.

En les quatre primeres convocatòries del període 2014-2020, el DARP va aprovar 52 projectes de temàtiques molt diverses com l'emprenedoria, els joves rurals, les energies renovables, la valorització dels productes agroalimentaris, el desenvolupament econòmic en espais naturals protegits o cotreball rural, entre d'altres.

El grup Leader a l'Alt Empordà

En el nostre territori aquest programa és a càrrec d'ADRI-NOC. El seu àmbit d'actuació inclou 75 municipis de les comarques de la Garrotxa, l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany, el Gironès i la Selva, i també uns municipis d'Osona. Els 39 municipis que des del passat mes de desembre, moment en el qual es va procedir a la seva ampliació, integren la zona Leader de l'Alt Empordà són els següents: Agullana, Albanyà, Bàscara, Biure, Boadella i les Escaules, Borrassà, Cabanelles, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Garrigàs, Garriguella, Lladó, Maçanet de Cabrenys, Masarac, Mollet de Peralada, Navata, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Palau-saverdera, Pau, Pontós, Rabós, Riumors, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Sant Miquel de Fluvià, Siurana, Terrades, Torroella de Fluvià, la Vajol, Ventalló, Vilajuïga, Vilamacolum, Vilamaniscle, Vilanant i Vilaür.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent