03 de maig de 2019
03.05.2019
Figueres

L'ACA finalitza el 95% de les actuacions a lleres gironines

Hi havia 93 actuacions planificades a les conques de la Muga, el Daró i a les rieres de la Costa Brava.

03.05.2019 | 09:52
El pont vell de la Muga el passat novembre.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat el 95% de les actuacions de manteniment i conservació de lleres gironines arran dels aiguats registrats durant la passada tardor, concretament durant els mesos d'octubre i novembre. A principis d'any ja es va informar de la finalització de millora de les lleres de la Muga i el Manol malmeses per les pluges.

En total estan planificades unes 270 actuacions en diversos cursos fluvials, amb una inversió total prevista propera als 4,1 milions d'euros. En relació amb l'episodi de pluges del mes de novembre, de les 93 actuacions planificades a les conques de la Muga, el Daró i a les rieres de la Costa Brava, unes 80 ja estan finalitzades.

L'episodi del mes de novembre

El segon episodi de llevantada, que va tenir lloc durant la primera quinzena del mes de novembre, va tenir més incidència a les conques de la Muga, el Baix Ter i el Daró i algunes rieres de la Costa Brava. En total s'han planificat un total de 93 actuacions, 38 de les quals són relatives a infraestructures (murs d'endegament, estabilització de la llera, entre d'altres) i les 55 restants consisteixen en la retirada de vegetació que obstaculitzava el pas de l'aigua. Ja estan finalitzades un total de 79 actuacions, mentre que les pendents estan en curs i es preveu que finalitzin properament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent