El Govern ha aprovat l'encàrrec i la regularització de 27 construccions escolars per un import total de 107.700.000 euros, que corresponen, segons fan saber en un comunicat, «a les més prioritàries per al sistema educatiu de Catalunya d'acord amb les necessitats d'escolarització a mitjà termini. Així, aquest pla a realitzar per l'empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (Infraestructures.cat), inclou la construcció de l'Escola Josep Ribot i Olivas a Vilamalla, d'1 línia amb un import de 4.000.000 euros. I, per contra, descarta el projecte de l'Escola Carme Guasch i Darné de Figueres, fet que l'alcalde ha qualificat de «menyspreu».

De les 27, un total de 21 són de nova construcció, 5 són grans ampliacions i 1 és una rehabilitació integral. Totes les obres es començaran a edificar de manera esglaonada fins al 2023 i permetran la retirada de més d'un centenar de mòduls. La majoria de les actuacions són a la demarcació de Barcelona. A Girona, es preveu també l'execució de les obres de nova construcció de l'Institut Salvador Sunyer Aymeric a Salt, de 3 línies d'ESO.

Tot i que el Govern a data d'avui treballa amb els pressupostos prorrogats, les noves construccions escolars acordades són uns pressupostos d'obra que permeten que es puguin dur a terme a mitjà termini amb els comptes previstos de la Generalitat. Pel que fa a la programació de cara als propers set cursos, el Departament d'Educació continuarà desplegant, en funció de la disponibilitat pressupostària, la resta d'actuacions incloses al Pla de construccions escolars a 7 anys, mitjançant obres encarregades a Infracat o mitjançant convenis i acords amb els Ajuntaments.