03 de maig de 2019
03.05.2019
Girona

La Diputació homenatja Pere Moradell pels seus 40 anys a l'alcaldia de Torroella

El president Miquel Noguer i el conseller Miquel Buch han encapçalat la commemoració de l'aniversari dels ajuntaments democràtics amb més de 150 càrrecs electes

03.05.2019 | 19:11
Els representants institucionals durant l'acte commemoratiu.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha celebrat amb alcaldes i alcaldesses de les comarques gironines la commemoració dels quaranta anys dels ajuntaments  democràtics. Durant l'acte s'ha homenatjat Pere Moradell, alcalde de Torroella de Fluvià, pel seu compromís amb el món local durant aquests quaranta anys al capdavant del municipi.
 
Han assistit a aquesta celebració més de 150 càrrecs electes, juntament amb expresidents de la Diputació i diputats i diputades que han exercit en l'actual mandat. També hi han assistit el conseller d'Interior, Miquel Buch, que ha assumit la representació institucional del Govern; l'alcalde de Santa Coloma de Farners, amfitrió de l'acte, Joan Martí; el secretari d'Administracions Locals i Relacions amb l'Aran, Miquel Àngel Escobar; i la secretaria general d'Empresa i Coneixement i ex alcaldessa de Figueres, Marta Felip.
 
El 3 d'abril de 1979 es van celebrar les primeres eleccions municipals democràtiques a Catalunya, que van suposar la constitució, el 19 d'abril del mateix anys, dels primers ajuntaments democràtics. Un fet que va suposar obrir el camí cap a la normalització democràtica arreu del país.
 
Han passat quaranta anys des d'aquelles primeres eleccions, i per això des de la Diputació de Girona s'ha volgut commemorar i celebrar aquesta fita històrica de construcció municipal, amb els alcaldes i alcaldesses se la demarcació.
 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent