El detingut pel crim de Figueres queda en situació de presó provisional, comunicada i sense fiança, així ho ha decidit el jutjat d'instrucció número 8 de Figueres. La causa està oberta per delicte d'assassinat.

El detingut ha mantingut davant del jutge la mateixa versió que ja havia explicat a comissaria. Ha dit que volia venjar-se perquè no li donaven un pis de protecció oficial i que, després de passar-se dos dies dormint al carrer, va decidir comprar un ganivet en un basar. L'endemà, el dia del crim, va decidir matar un català. Va escollir la víctima a l'atzar -un home assegut en un banc- i li va enfonsar el ganivet al coll. Ara, ingressarà a la presó de Brians I, després que el fiscal hagi demanat que no se l'internés al Puig de les Basses (ja que allà hi ha pres un fill de la víctima). El jutjat també ha resolt enviar-lo a presó i no a un mòdul psiquiàtric després que una primera exploració determinés que no estava afectat per cap trastorn mental quan va cometre el crim.

Els fets van tenir lloc dilluns passat al vespre i va ser detingut al moment. La víctima tenia 64 anys i estava asseguda en un banc amb uns altres dos, quan l'acusat el va agredir amb un ganivet de 21 cm al coll. El cas va pasar a la UIC dels Mossos d'Esquadra situada a Girona.

Avui també ha tingut lloc el comiat a la víctima amb familiars, amistats i representants locals com l'alcalde Jordi Masquef.