La plaça de l'Estació fa set mesos que està en obres i la previsió, tal com va dir l'alcalde, Jordi Masquef, fa unes setmanes, és que per a l'estiu estigui «més que de sobres». De moment, encara continuen els treballs. A més de la incomoditat i molèsties que generen sempre unes obres a la ciutat, en aquest cas hi ha un gremi especialment afectat: el dels taxistes. Aquest servei públic solia tenir una parada a la plaça situada al davant de l'entrada de l'estació amb una capacitat per a uns deu vehicles. Des que van començar les obres, se'ls ha traslladat a un lateral de la plaça i, entre altres aspectes, ha suposat una reducció de places a unes cinc.

El president dels Taxistes de Figueres, Enrique Expósito, denuncia que aquesta actuació es va dur a terme sense consultar quin lloc els aniria més bé posar-se o quantes places necessitarien, «no han comptat amb nosaltres per a res», lamenta. Tot i tenir dret, segons la normativa municipal, a ser consultats de les modificacions de les parades, tampoc van ser informats de quant de temps estarien en aquesta situació provisional, que en un principi els van dir que serien dos mesos. No tenen constància de les novetats i desconeixen com acabarà la plaça de l'Estació ni si comptaran amb parada. L'Ajuntament assegura que sí, que la parada de taxis tornarà al lloc original.

Expósito i els seus companys comenten les vegades que han intentat parlar amb l'Ajuntament sense èxit i senten que no poden fer res més. Creuen que la competència del consistori està infrautilitzada i que no actua en conseqüència. La normativa que regula el servei del taxi es va aprovar amb l'anterior govern d'en Santi Vila el novembre de 2010 i encara no s'ha actualitzat. Segons aquesta ordenança, les llicències de nova creació seran atorgades per l'Ajuntament de Figueres, que aprovarà les bases de les convocatòries de concursos en les quals es determinarà el procediment a seguir i els mèrits a valorar. Segons els taxistes això no s'aplica i per començar a treballar com a taxista a Figueres tan sols has de tenir el carnet de conduir en vigor i pagar la llicència.

Parades

Figueres i Vilafant van mancomunar el servei del taxi el 2012 i, des de llavors, comparteixen flota. Figueres ofereix 27 vehicles i Vilafant tres. L'Ajuntament, com a principal responsable del servei, està obligat a vetllar pel bon estat de les parades de taxi i que estiguin lliures de vehicles no autoritzats. Els taxistes asseguren que això no és així, moltes vegades les parades estan ocupades per particulars que s'aturen dos minuts per a càrrega i descàrrega, «jo ho entenc però em perjudica la meva feina», diu Expósito, qui afegeix que «ja veiem que la policia està sota mínims i que no poden estar per nosaltres però l'Ajuntament no fa res».

Comptant totes les parades que hi ha actualment a la ciutat (Rambla, plaça de l'estació i hospital) no hi ha places per a tots els vehicles. L'única parada on tenen suficient espai és la de l'AVE Figueres-Vilafant, que depèn de l'Ajuntament de Vilafant.

Per uns serveis públics

Alguns dels vehicles de Figueres s'han sumat a la reivindicació d'àmbit català en defensa dels serveis públics en contra de la liberalització del servei.