Uns vídeos sorprenents difosos a través de les xarxes socials van angoixar a més d'una persona quan es van viralitzar, ara fa uns dies. A les gravacions, s'hi veien propietaris d'embarcacions a plena mar enmig d'un temporal a Empuriabrava. Els fets van succeir el cap de setmana festiu del 20 i 21 d'abril.

Per sort, després d'aquestes conductes imprudents, no es va haver de lamentar cap incident de gravetat, però les imatges han servit per alertar sobre la perillositat d'aquest tipus de conductes.

Hi havia bandera vermella

Malgrat que onejava la bandera vermella, que impedia navegar pel perill que suposaven les condicions meteorològiques relacionades amb el vent i l'onatge, van ser tres els propietaris que van decidir sortir dels seus amarratges, posant en perill la seva vida. En concret, es tractava de dues embarcacions d'esbarjo i una moto d'aigua. D'aquests, una embarcació es va quedar encallada a sobre les pedres de la bocana i es va haver de treure amb l'ajuda d'una grua. «El vent de llevant és molt perillós a la zona de la bocana», explica el gerent de la Marina d'Empuriabrava, Quim Cruset.

Durant tota la jornada, membres de la Marina d'Empuriabrava, juntament amb membres del cos de Salvament Marítim, van estar supervisant els navegants i donant suport per poder actuar si la situació s'agreujava.

En aquests casos, que no és la primera vegada que succeeixen al municipi, l'únic òrgan oficial que té competència per poder obrir un expedient sancionador d'aquestes conductes és la Generalitat de Catalunya.

Tot i que no poden actuar directament, des de l'alcaldia de Castelló d'Empúries es fa una crida a la prudència. «Davant d'aquestes impudències és fàcil que hi hagués hagut algun incident fatal. Cal recalcar que les instruccions i normatives hi són per complir-les, i que és important que un mateix aprengui a visualitzar i evitar el perill», diu l'alcalde del municipi, Salvi Güell.