El portaveu de Ciutadans (Cs) a Figueres i candidat a l'alcaldia, Héctor Amelló, ha fet públic un comunicat per demanar a l'actual alcalde de la ciutat, Jordi Masquef, que accepti un debat cara a cara per a contraposar els models de ciutat que tots dos alcaldables proposen en els seus programes electorals. "Ciutadans és l'única opció constitucionalista i alternativa real al bloc separatista i la suma de les esquerres nacionalistes", ha indicat.

El portaveu taronja ha assegurat que el projecte "constitucional, liberal i progressista" de Ciutadans és la millor fórmula per a "fer sortir Figueres de l'estancament en el qual es troba actualment i poder emprendre el camí de la modernització amb un horitzó a llarg termini". Per Amelló, un debat cara a cara amb l'actual alcalde "permetria a tots els veïns visualitzar que existeix una alternativa liberal i progressista de futur que tregui de l'actual estancament la ciutat governada pels separatistes".

D'altra banda, l'alcaldable taronja ha volgut recordar que Ciutadans "és el vot útil del constitucionalisme i l'única opció de representació per als votants de centre" atès que els resultats electorals que es vénen succeint en els últims mesos posen de manifest que "l'enfonsament dels partits tradicionals de centre dreta els deixen sense opcions d'aconseguir representació a Figueres, així com aquells votants de centre esquerra als quals el socialisme ha donat l'esquena en la defensa dels seus drets". "Som la casa gran del constitucionalisme on concentrar el vot per a liderar el canvi i la modernització que Figueres necessita", ha finalitzat