El PSOE guanya les eleccions al Congrés dels Diputats amb 122 escons, 37 més que els obtinguts el juny del 2016, amb el 90,56% escrutat. El PP ocupa la segona posició amb 65 diputats, una davallada de 72 respecte als últims comicis. Cs se situa en tercera posició, amb 57 escons, 25 més, i passa per davant d'Unides Podem, que perd representació, dels 71 del 2016 a 42. El partit d'extrema dreta Vox irromp a la cambra baixa espanyola amb 24 diputats. Amb aquests resultats, el PSOE i Cs sumen majoria absoluta, mentre que els socialistes també la sumarien amb Unides Podem i el suport de formacions independentistes. En canvi, el bloc de dretes queda lluny dels 176 diputats.

Pel que fa a ERC, obté 15 diputats i en suma 6 respecte el 2016. JxCat aconsegueix 7 diputats, un menys que en les últimes eleccions. El PNB suma un representant i arriba als 6, mentre que Bildu n'aconsegueix 5 i en suma 3.

Navarra Suma, la coalició d'UPN, PP i Cs, aconsegueix 2 escons, igual que Coalició Canària, que un guanya un respecte el 2016. Compromís aconsegueix un diputat i el Partit Regionalista de Cantàbria i Coalició per Melilla un altre per a cadascun.

El PSOE guanya arreu menys Catalunya, el País Basc i Navarra

Per comunitats autònomes, el PSOE s'ha imposat a pràcticament totes les comunitats autònomes. El mapa s'ha tenyit de vermell arreu excepte a Catalunya, on ha guanyat ERC, el País Basc, on s'ha imposat el PNB, i Navarra, on ha guanyat la coalició de Navarra Suma.

Els socialistes, per exemple, recuperen el primer lloc a Andalusia que el 2016 va ser per al PP. De fet, a Andalusia els populars queden en tercer lloc, per darrere de Cs. La mateixa situació s'ha produït a la Comunitat de Madrid, on el PSOE aconsegueix el primer lloc i Cs passa per davant del PP. I a Galícia, els socialistes s'han imposat al PP.

Amb el 88% escrutat, el PSOE guanya al País Valencià amb 10 escons, per davant del PP (7), Cs (6), Podem (5), Vox (3) i Compromís. A les Illes Balears, amb més del 93% escrutat, el PSOE (3) s'imposa, seguit d'Unides Podem (2), Cs (1), PP (1) i Vox (1).