Més de 700 escolars de 15 centres de primària de la ciutat i de l'Escola d'Educació Especial Mare de Déu del Món s'han desplaçat aquest matí fins a la pineda del Castell de Sant Ferran per a celebrar la tradicional Festa de l'Arbre, una de les primeres activitats que es fan per les Fires i Festes de la Santa Creu.

En aquesta ocasió, s'ha escollit un indret diferent del triat en les darreres edicions (Parc Bosc) «per poder estudiar i descobrir nous espais d'arbrat de la ciutat i veure diferents aspectes de la vegetació urbana», diu l'Ajuntament de Figueres en un comunicat. «No és la primera vegada que es canvia d'espai en el llarg recorregut d'aquest esdeveniment», afegeixen.

A més, l'activitat també ha sigut modificada. «Es tracta d'una festa centenària que, bo i mantenint l'esperit incial, amb el temps ha adquirit més sentit atès el canvi global. Els arbres i la vegetació d'una banda, i de l'altra els escolars que s'eduquen en la consciència verda i sostenible, són imprescindibles per mantenir una ciutat sana i contribuir a la salvaguarda del planeta», ha dit el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Figueres, Franscesc Cruanyes.

S'han realitzat tallers impartits per educadors ambientals i experts del departament de Medi Ambient, a diferència d'altres anys quan es feia una tradicional plantada d'arbres i arbustos. Els tallers han sigut, per una banda, taller pràctic d'observació de la natura, que comptà amb la col·laboració del Servei de Control de Mosquits. D'altra banda, un taller per elaborar un planter amb glans d'alzina que s'han pogut endur a casa. I, per últim, un taller de coneixement sobre la importància dels arbres i els boscos a partir de plafons informatius que tracten l'arbre com a element funcional de l'ecosistema i la problemàtica de la seva explotació.