El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha celebrat aquest matí la final d'El Gran Dictat, concurs impulsat pel Consorci per a la Normalització Lingüística i l'àrea de Cultura d'aquesta institució. La iniciativa compta amb el suport de diversos instituts de la comarca, fent les proves i eliminatòries prèvies.

El lliurament de premis ha sigut amb la presència de la vicepresidenta del Consell Comarcal i consellera d'Ensenyament, Sònia Martínez, i del conseller comarcal de Cultura, Enric Gironella. Han participar en la final un total de 68 alumnes procedents de nou instituts de Figueres, la Jonquera, Llançà i Roses.

La guanyadora ha sigut Aina Pujolar Vidal, alumna de l'institut Cendrassos de Figueres, ha rebut un val de 200 euros per a material escolar; la segona, Abril Pallisera Rocha, del Narcís Monturiol de Figueres, un val de 100 euros; i el tercer, Iu Jaume Ametller, de l'Illa de Rodes de Roses, un val de 50 euros. A més, tots tres han rebut també un trofeu commemoratiu de la jornada. La classe de l'Aina Pujolar, com a guanyadora, ha rebut un premi col·lectiu que consisteix en un servei d'autobús gratuït per traslladar l'alumnat a qualsevol lloc de la comarca durant aquest curs escolar.

El jurat ha remarcat el bon nivell de català per part de tots els participants.