La candidata d'ERC al Congrés per Girona, Montse Bassa, ha anunciat aquest dimecres que el seu partit anirà a Madrid per "fer una denúncia ràpida" de tots els desperfectes que s'ocasionin a la Costa Brava cada vegada que hi hagi una llevantada. La candidata ha lamentat que actualment es tarda massa "en resoldre la situació" i això fa que afecti al turisme de la zona. També creu que la lentitud del govern espanyol provoca que els ajuntaments hagin d'avançar els diners per arreglar els desperfectes dels temporals i això els deixi en una situació econòmica delicada. D'altra banda, el número dos de la llista, Joan Margall, ha insistit en la petició per retirar dotze llicències d'extracció de corall a la Costa Brava que va donar el govern de Rajoy.

ERC proposa agilitzar la resposta del govern espanyol a l'hora d'arreglar les destrosses que produeixen les llevantades en els pobles de la costa. La candidata republicana al Congrés per Girona, Montse Bassa, ha anunciat aquest dimecres que el seu objectiu és anar a Madrid per "fer una denúncia ràpida" de cada desperfecte que ocasioni un temporal al litoral gironí.

L'objectiu és que "no es tardi tant a resoldre" tots els danys provocats per les llevantades als passejos marítims, platges, camins de ronda i altres. Bassa ha lamentat que actualment el govern espanyol dona la subvenció econòmica massa tard i això comporta que els ajuntaments hagin d'avançar molts diners. A més, la republicana ha recordat que en molts casos es tracta de zones turístiques i, per tant, s'han d'arreglar els desperfectes amb la màxima brevetat possible perquè no afecti a la imatge que es dona als visitants.

D'altra banda, Montse Bassa s'ha compromès a fer de pont entre diferents administracions per tal que "hi hagi més coordinació" en les diferents actuacions al litoral. La candidata gironina ha recordat que hi ha competències que són de la Generalitat i d'altres que són estatals. Per això, a vegades costa que les dues administracions responguin a la una, però Bassa ha lamentat que els afectats siguin els municipis i els seus habitants.

Amb aquestes propostes, ERC vol lluitar contra la "deixadesa" i l'"oblit" del govern espanyol davant de la Costa Brava. Bassa considera que hi ha "molts temes que portem moltes dècades reclamant-los" i per això cal reivindicar algunes de les inversions pendents que han de venir de Madrid. La republicana ha elaborat una llista amb totes les obres pendents, entre les quals hi ha el manteniment dels camins de ronda o la regeneració de platges.

Una altra dels projectes que vol desencallar ERC en el Congrés és el futur de l'espai de Ràdio Liberty de Pals (Baix Empordà). Segons Bassa, des de Madrid no veuen "la necessitat de trobar uns usos adients" per aquest espai després de tirar a terra les famoses antenes de ràdio. Tot i així, des d'ERC volen treballar per tancar un projecte en què es potenciï el medi ambient i el respecte per la natura.

ERC demanarà la derogació de llicències de corallers

Per altra banda, el número dos al Congrés per Girona, Joan Margall, ha reafirmat la seva lluita per la "derogació de les dotze llicències" d'extracció de corall a la Costa Brava que va donar el govern de Rajoy. Margall ha recordat que el decret llei del PP anava "en contra de tots els informes, de la Generalitat, de les institucions municipals i de les entitats ecologistes".

De tota manera, el republicà ha retret que "deu mesos després" de l'entrada del PSOE al govern, "hem vist que els socialistes no han fet ni un pas" per retirar aquestes llicències. Segons Margall, ERC continuarà defensant la derogació dels dotze títols, perquè consideren que "responen a la demanda de dotze petites empreses i famílies" però que no s'han tingut en compte les afectacions al medi ambient.