24 de abril de 2019
24.04.2019
ELECCIONS GENERALS

Amelló (Cs): "Sant Jordi hauria de ser la festa de Catalunya i no l'11S, patrimonialitzat pels separatistes"

El cap de llista al Congrés per Girona avança que el partit impulsarà un pla de suport a la difusió de la història d'Espanya

24.04.2019 | 10:12
Héctor Amelló a la plaça Catalunya de Girona

El cap de llista de Cs al Congrés per Girona, Héctor Amelló, ha assegurat que "Sant Jordi hauria de ser la festa de Catalunya i no l'Onze de Setembre, patrimonialitzat pels separatistes". Amelló, que aquest dimarts ha recorregut diferents punts de la demarcació, entén que la Diada de Sant Jordi és "una festa en la qual tots els catalans se senten representats" i, per això, també creu que hauria de ser "declarada patrimoni de la humanitat". Amelló ha aprofitat també per desgranar alguns dels eixos programàtics de Cs pel què fa a cultura. El cap de llista ha avançat que, si governen a la Moncloa, crearan un "pla d'internacionalització de la cultura i la llengua espanyoles" i un programa específic per difondre la història d'Espanya i revertir "la falsa llegenda negra que ha devaluat la imatge" de l'Estat.

El cap de llista de Cs al Congrés per Girona considera que "el dia de Sant Jordi hauria de ser la festa de Catalunya i ser declarada patrimoni de la humanitat". Aquest dimarts, Héctor Amelló i el candidat al Senat Bernat Doria han recorregut el territori –entre d'altres, han estat a Girona, Salt i Blanes- per oferir roses a la ciutadania i visitar les diferents agrupacions de Cs que han muntat carpes al carrer.

Amelló ha subratllat que Sant Jordi "és una festa en la qual tots els catalans se senten representats" i l'ha contraposada a l'Onze de Setembre, "patrimonialitzat pels separatistes". En aquesta línia, el cap de llista per Girona ha recordat que Cs ha portat diversos cops al Parlament la proposta perquè el 23 d'abril sigui declarat "la festa de Catalunya" (una iniciativa que també s'ha dut a l'Ajuntament de Barcelona i al Congrés dels Diputats).

Difusió de la història d'Espanya


El candidat taronja també ha aprofitat Sant Jordi per exposar algunes de les propostes culturals que Cs porta al seu programa. Entre d'altres, ha destacat que, si els seus governen, impulsaran un pla estatal de foment de la lectura que inclourà "un IVA súper reduït per a llibres i diaris digitals".

Héctor Amelló també s'ha compromès a crear "un pla d'internacionalització de la cultura i la llengua espanyoles" i un altre programa específic de suport a la difusió de la història d'Espanya "per revertir la falsa llegenda negra que ha devaluat la imatge" de l'Estat.

Aquest Sant Jordi, el candidat per Girona de Cs ha comprat el llibre 'Contra el separatisme' de Fernando Savater. Per la seva banda, el cap de llista al Senat ha comprat 'Patria' de Fernando Aramburu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent