Una jornada festiva familiar plena de propostes de tipus cultural, festiu i de descobriment de l'entorn serà l'acte protagonista de la Ciutadella, el proper dimecres 1 de maig. Es tracta de l'esdeveniment Roses en Família, que presenta un programa d'activitats que podrà gaudir tota la família i que enguany està organitzat per l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Roses.

Des de dos quarts d'onze i fins a dos quarts de dues del migdia s'han programat diverses activitats com ara tallers de papiroflèxia, de jocs romans, de barrets històrics i d'arqueologia. A les dotze, els nens podran gaudir d'un concert, mentre que els pares i mares es prenen un vermut en el bar habilitat dins el recinte. Després d'una pausa per dinar, a les cinc de la tarda s'ha programat la gran actuació musical de Més Tumàcat, i posteriorment serà el torn d'una xocolatada popular oberta a tothom. Durant tot el dia també hi haurà una instal·lació de jocs gegants, un taller de maquillatge infantil i un espai de biblioteca chill-out Totes les activitats es desenvoluparan dins del recinte de la Ciutadella, un espai tranquil i segur per als més petits, ja que no hi ha trànsit, i que «els permet aprendre la història de Roses d'una manera lúdica, didàctica i divertida», tal com explicava el regidor de Turisme Fèlix Llorens.

A aquesta declaració, l'alcaldessa Montse Mindan afegia que «el que s'està oferint en aquesta jornada són activitats de jugar com les d'abans. Per un dia es deixen de banda els jocs digitals i els telèfons, es recuperi l'alegria de jugar tots junts i es torna al carrer».

Aposta pel turisme familiar

El fet d'organitzar aquest esdeveniment el dia 1 de maig és perquè és festa a Madrid, i d'aquesta manera es pot potenciar el turista que arriba a la comarca a través de l'AVE. L'acte està obert a tots els nens i nenes de Roses, i sobretot al turista familiar que arriba al municipi des d'altres indrets de Catalunya o bé d'Espanya.

En aquesta línia, Llorens recorda que la gran importància que té el turisme familiar en un municipi com Roses, on el 95% de les opcions d'oci es poden gaudir en família. «Al final, la gent fa vacances a l'estiu i quan les escoles estan tancades. El turisme familiar és el que tenim aquí a Roses, però cal consolidar-lo i cuidar-lo.» També ha apuntat que, per potenciar el turisme familiar, l'àrea de Turisme de l'Ajuntament assisteix a fires temàtiques, organitza un miniclub a la platja durant els mesos d'estiu i ofereix tres espectacles infantils a la setmana.