L'Ajuntament de Llançà ha executat aquestes darreres setmanes dues obres de reurbanització que afecten dos vials molt concorreguts de la vila, el carrer Rafel Estela i el carrer Nicolás Salmerón. Els treballs tenien com a objectiu «millorar l'aspecte d'aquests dos espais i renovar les diferents xarxes de serveis soterrades», segons explica el regidor d'Obres Joan Carles Mora.

En el cas del carrer Rafel Estela, que connecta el carrer Gardissó amb la plaça Major, «hem unificat voreres, ja que eren molt estretes, per donar-li un sol nivell amb pendent per a la recollida de les aigües pluvials». Tanmateix, a la part inicial del vial s'ha generat una esquena d'ase que ha d'evitar el descens de l'aigua de pluja des dels carrers Gardissó i Cabrafiga, «una llarga reivindicació veïnal», segons el regidor.

En el carrer Salmerón, la reordenació permet regular millor el pas de vehicles i evitar l'estacionament damunt de les voreres.

L'Ajuntament també està duent a terme la construcció d'una passera per a vianants en paral·lel al pont de la cruïlla de l'N-260. «És un pas molt necessari per a garantir el trànsit de la gent que va i ve de la zona de l'estació i la salanca. Fa temps que esperem que el Ministeri de Foment executi l'obra de la rotonda que hauria de resoldre tot aquest problema, però sembla que va per llarg».