L'Ajuntament de Castelló d'Empúries està a punt d'enllestir les obres de reurbanització del primer tram de l'avinguda Marinada. La construcció de voreres, pavimentació i xarxa d'aigües pluvials d'aquesta zona era urgent, ja que en èpoques de pluges el paviment s'inundava perquè l'aigua no es canalitzava bé. Aquest tram de l'obra, pressupostada en 300.000 euros, es va començar a principis d'any i es preveu acabar a finals d'aquest mes d'abril.

El següent pas per enllestir les voreres de l'avinguda Marinada arribarà amb la segona fase de l'obra, en què es reurbanitzaran les dues terceres parts restants de la via. Avui dia, el consistori ja compta amb l'aprovació definitiva del pressupost d'aquesta fase, i el projecte s'està preparant per treure a licitació. Fonts municipals apunten que aquest tram està pressupostat en 900.000 euros. Si se segueix la previsió, l'obra es començaria al mes d'octubre i tindria una durada de com a mínim sis mesos.

Gairebé acabat el primer pont llarg

D'altra banda, el consistori també està enllestint els treballs de reparació, millora i aixecament del pont que travessa el canal del Llobregat, situat entre el carrer Llobregat i el Segre. Aquest és el primer dels «ponts llargs» que aixeca el consistori. En total, l'estructura ara està uns 80 centímetres més amunt i té unes rampes que el fan més accessible.

Aquesta obra ha costat uns 70.000 euros, i durant aquest 2019 hi ha pressupost per aixecar-ne dos més.