23 de abril de 2019
23.04.2019
Sant Pere Pescador

Un carril cicloturístic uneix el nucli urbà de Sant Pere amb la desembocadura del Fluvià

Al nucli antic també s'ha reasfaltat la plaça Catalunya i el carrer del Forn, i s'han afegit aparcaments per a minusvàlids

22.04.2019 | 19:36
El nou carril cicloturístic de Sant Pere Pescador.

La creació d'un carril cicloturístic i unes remodelacions al centre històric són les dues obres importants que estan prenent protagonisme al municipi de Sant Pere Pescador.

L'Ajuntament del municipi està treballant en la creació d'un carril cicloturístic al marge esquerre del riu Fluvià que servirà per connectar el nucli urbà amb la reserva natural de Mig de Dos Rius, i fins a la desembocadura del riu. Amb aquesta obra s'ha guanyat seguretat, ja que, fins ara, qui volia fer aquesta ruta havia de passar per trams de carretera i per un camí mal arreglat. A part del moviment de terra que ha comportat la creació d'aquest carril, el consistori ha fet un desbrossament del marge del riu, on s'havien detectat diferents espècies invasores.

«Ara hem fet la fase zero del projecte, que consisteix a crear aquest carril. L'objectiu és potenciar el valor que té el riu Fluvià pel seu pas per Sant Pere Pescador», explica l'alcalde Agustí Badosa.

Aquest projecte del consistori es va presentar a la Direcció General de Turisme fa un any i mig, i el van valorar tan positivament que van decidir que calia subvencionar-lo. La idea de l'Ajuntament és continuar treballant en la redacció d'aquest projecte per fer-lo més gran. A través d'unes cessions d'ús de diferents terrenys privats d'aquesta zona, d'entre els quals hi ha un parc urbà on es fan concerts i mercats, el projecte podria guanyar espai. Amb aquests nous espais, el carril podria sumar 400 metres d'extensió, passant dels 600 que té actualment a un quilòmetre.

Asfaltatge al centre històric


L'Ajuntament també ha aixecat unes obres del nucli urbà. En concret, s'ha reasfaltat la plaça Catalunya i el carrer del Forn, unes vies situades al voltant de la part interna de l'antiga muralla de Sant Pere i que estan al voltant de la Casa Caramany, catalogada com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

Mentre es refeia el paviment, el consistori va aprofitar per repintar els espais d'aparcament del voltant, i afegir tres noves places d'aparcament per a minusvàlids. «Era una demanda veïnal, ja que és una zona de serveis on hi ha una oficina bancària i el casal d'avis, entre altres», explica l'alcalde.

Les obres, que van tenir una durada d'una setmana i es van acabar el divendres 12 d'abril passat, han suposat un cost de 15.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook