Protecció Civil de la Generalitat, en base a les actualitzacions del Servei Meteorològic de Catalunya, manté en alerta el pla Inuncat per fort onatge a tot el litoral, i en fase de prealerta el pla Vencat per fortes ratxes de vent.

Segons les darreres previsions, avui dilluns, l'onatge s'ha d'intensificar encara més, amb onades de més de 4 metres al litoral del Baix i l'Alt Empordà. A la resta del litoral català, l'estat de la mar també estarà alterada.

Es segueix recomanant molta prudència a les zones costaneres on trenquin fort les onades, i respectar tots els tancaments d'accessos.

Prealerta pla Ventcat

D'altra banda, es manté encara l'episodi de fort vent que va començar el passat dijous, i que ha d'afectar sobretot el litoral i prelitoral central i de Tarragona, a més de la comarca de la Selva. Aquest dilluns, les ratxes més intenses han d'afectar també punts de la Catalunya Central (Osona i Moianès).

El vent bufarà de component est, i a l'interior el llindar d'avís és possible que se superi a les cotes més elevades.

Es demana extremar les precaucions pel que fa a la caiguda d'elements estructurals, arbres i branques, i al mateix temps en la mobilitat i les activitats que es facin a l'aire lliure, sobretot en zones boscoses.