Mikhail Ostrovskiy (1994, Sant Petersburg, Rússia) és un dels membres fundadors de La Vida Sin Límites, una Associació que va néixer l'any 2015 a Empuriabrava amb un objectiu clar: fomentar la inclusió dels discapacitats en el món del turisme. L'entitat compta amb experiència internacional organitzant esdeveniments, però el Festival programat a Empuriabrava serà el primer que organitzen en territori català.

En què consisteix el Festival que organitzeu el 5 de maig al passeig Marítim?

El festival La Vida Sin Límites és un aparador de les activitats que poden realitzar les persones amb diversitat funcional. Es faran esports, tallers, concerts, actuacions de gossos d'assistència i sessions de fisioteràpia i equinoteràpia, entre altres.

Què voleu aconseguir amb aquest esdeveniment?

Aquesta jornada lluita per aconseguir la inclusió. Volem que les persones, amb discapacitat i sense, vegin que poden realitzar les mateixes activitats, sense haver d'excloure cap dels dos grups. Volem mostrar que poden passar un o tots els dies de l'any compartint activitats. De moment comencem amb aquesta primera edició, però esperem que es converteixi en una cita de referència que es repeteixi cada any.

Per què és important per al territori, aquesta jornada?

Per promoure la Costa Brava com una destinació turística preparada per acollir i donar servei a les persones amb discapacitat física i mental. La veritat és que a la Costa Brava i a la província de Girona s'ofereixen moltíssimes possibilitats perquè aquests col·lectius facin activitats.

Quines destacaria?

En programar aquestes activitats hem trobat que n'hi havia més de les que ens pensàvem. A prop de casa tenim moltes platges adaptades o també activitats adaptades com ara parapent, busseig, salt amb paracaigudes o rutes amb bicicleta, entre altres. Això només és una petita part de l'oferta del territori.

Quina assistència es preveu?

Al llarg del dia esperem tenir una assistència aproximada d'unes 2.000 persones. A alguns tallers tenim aforament limitat, i algun d'ells ja estan complets, però la majoria d'activitats no requereixen inscripció prèvia.

Amb quines associacions locals heu col·laborat per gestar aquest esdeveniment?

Amb la Fundació Altem; el Dofí, que organitzen un torneig de futbol inclusiu; i MIFAS, coorganitzador de l'acte. També comptem amb el suport d'empreses i entitats privades.