22 de abril de 2019
22.04.2019
ELECCIONS GENERALS

Amelló (Cs): «Més de 24.000 persones han mort sense rebre l'ajut a la dependència»

El candidat al Congrés per Girona aposta també per «ampliar l'atenció a les persones que pateixen malalties mentals severes»

22.04.2019 | 17:59
Héctor Amelló amb l'agrupació de Platja d'Aro.

El cap de llista de Ciutadans al Congrés dels Diputats per Girona, Héctor Amelló, ha qualificat de "drama" que "des de 2011 més de 24.000 persones hagin mort a Catalunya sense rebre l'ajut a la dependència a la qual tenien dret". Així ho ha comentat en una trobada mantinguda en Platja d'Aro amb membres de l'agrupació municipal amb els quals també ha estat passejant pel municipi per a exposar el projecte de Ciutadans. Per a Amelló, resulta imprescindible "garantir l'atenció a la dependència a tota Espanya" i ha assegurat que això passa també per "incrementar els recursos i establir una coordinació entre comunitats autònomes per a garantir uns estàndards comuns a tota Espanya".

Durant la trobada amb l'agrupació local de Platja d'Aro, el candidat taronja, que també es trobava amb el candidat al Senat per Girona, Bernat Doria, ha exposat que la proposta de Ciutadans en matèria de dependència passa per "ampliar l'atenció a les persones que pateixen malalties mentals severes" i fomentar el servei personal i domèstic "seguint el model francès".

D'altra banda, Amelló ha manifestat la necessitat de garantir la igualtat i inclusió social de les persones amb discapacitat, "i això passa per aprovar un pla nacional d'accessibilitat i disseny universal" per a garantir la prioritat en l'accés dels serveis públics i sanitaris per a aquest col·lectiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent