Els candidats de Junts per Catalunya al Senat en les eleccions del proper 28 d'abril, Josep Maria Cervera (número 2), Laura Corsunsky (número 3) i Joan Bagué (primer suplent) han lamentat la cronificació de la manca d'inversió de l'Estat en el tram nord de la NII. Ho han fet acompanyats de la regidora de la Jonquera, un dels municipis afectats, Míriam Lanero.

Cervera, número 2 al Senat i alcalde de Port de la Selva, ha subratllat que "es tracta d'una situació doblement greu. La Jonquera és un generador de recursos per l'Estat que no tenen cap tipus de retorn. Fa 40 anys que arrosseguem aquesta problemàtica i hi ha hagut successius incompliments per part de governs de tots els colors", ha recordat el candidat, que ha tornat a posar de manifest la necessitat de fer efectius els trams pendents de la NII des d'Orriols a la Jonquera..

"És per això que necessitem ser un Estat independent. Una cosa va relacionada amb l'altra: no ens podem permetre seguir patint aquesta situació de deixadesa, aquest abandonament. No ens podem permetre seguir tenint un Estat en contra", ha afegit Cervera.