Figueres ha estat la seu aquest dissabte 20 d'abril de l'acte central de campanya d'Esquerra Republicana a les comarques gironines. A l'esdeveniment que s'ha dut a terme a la plaça de l'Escorxador davant prop de 500 persones, la candidata gironina d'ERC, Montse Bassa, ha explicat que "la repressió espanyola ens ho ha pres tot, sí, fins i tot la por. Persistirem i guanyarem".

Bassa, candidata gironina d'Esquerra Republicana al Congrés, ha recordat que "cada vegada que parlo amb la Dolors em demana que no perdi ni una hora per anar-la a veure i que faci campanya per guanyar el proper 28A".

Bassa ha finalitzat la seva intervenció argumentant que "anirem a Madrid a lluitar contra la repressió, a defensar els interessos dels gironins i les gironins i, que ningú en dubti, a continuar lluitant per la independència de Catalunya".

Per la seva banda, Gabriel Rufián, ha recordat la roda de premsa que aquest 19 d'abril va dur a terme des de la presó de Soto del Real i ha afirmat que "farem cas del que ens va demanar l'Oriol, guanyarem aquestes eleccions i enviarem el missatge al Món que Catalunya vol ser lliure".

El candidat republicà ha explicat que "el 28 d'abril no tenim només una cita amb les urnes, la tenim amb la història i per això cal que entre tots i totes fem que l''independentisme guanyi les eleccions les eleccions espanyoles per primera vegada i derrotem la repressió".

"Aquest 28 d'abril ens en enfrontem al feixisme cool que representa el front PSOE-C'S que des d'Esquerra aturarem a les urnes i d'aquesta manera evitarem que Sánchez faci a Inés Arrimades ministre d'Interior, a Toni Cantó ministre de Cultura i a Juan Carlos Girauta de Defensa", ha afirmat Rufián.

Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, ha fet una crida a construir des del republicanisme el futur del país, "com sempre fem des d'Esquerra posant les persones al centre de les nostres preocupacions i activitat política".

"Esquerra som fruit de 90 anys d'història, fills de l'1 d'octubre, membres d'una cadena republicana que va del 14 d'abril a l'1 d'octubre. I una peça clau d'aquesta cadena és un gegant com l'Òriol Junqueras a qui voldrien callat, derrotat i submís que ahir va demostrar, en una roda de prems que ja forma part de la història d'aquest país, tot el contrari" ha explicat Torrent que ha afegit que "l'Oriol ens demana que guanyem i ho farem perquè el 28 va de llibertat o d'avalar la repressió".

Torrent s'ha dirigit a PSOE, PP i C'S, afirmant que "senyors Sánchez, Casado i Rivera. Esquerra no va néixer només per gestionar el present i lluitar contra l'acarnissament de l'Estat. Vam néixer per guanyar i fer la República, i això farem".

Alba Vergés, consellera de Salut, ha posat de manifest que "des d'Esquerra treballem per una societat que no falli a les persones i als seus drets. D'això va la República per la qual lluitem, la república de les persones, dels seus drets i de les seves oportunitats".

L'alcaldable d'Esquerra Republicana a Figueres, Agnès Lladó, ha recordat la roda de premsa que aquest 19 d'abril va dur a terme Oriol Junqueras des de la presó i ha coincidit a l'hora de traslladar la tasca per la qual està treballant l'equip d'ERC de la capital altempordanesa.

"Com ens va insistir l'Oriol, i com estem fent a Figueres, cal treballar per la convivència, la igualtat d'oportunitats, el progrés, el creixement econòmic i fer-ho amb les majories més àmplies possibles", ha explicat Lladó que ha afegit que "aquest és el gran objectiu de tot l'equip de persones que tinc l'honor d'encapçalar. Un equip divers, transversal, representatiu de la societat figuerenca i de tots els barris de la ciutat, un equip compromès amb els valors republicans de justícia social, igualtat i fraternitat, preparat per liderar i governar la Figueres del segle XXI, per posar les bases del que serà la Figueres del 2030".