Els candidats gironins d'ERC, Montse Bassa, Joan Margall i Jordi Martí han participat en una acte de campanya a la presó del Puig de les Basses, un acte que altres representants d'ERC també han dut a terme, al mateix temps, als centres penitenciaris de Lledoners i Mas d'Enric.

Durant la trobada que s'ha allargat durant una hora, Bassa ha llegit als presos una carta que els dirigia la seva germana, Dolors Bassa, i posteriorment s'ha iniciat una conversa entre tots els assistents.

Un cop ha sortit de la trobada, la candidata republicana ha explicat que "ha estat una experiència molt enriquidora per a tots plegats". Bassa ha traslladat que "els interns i les internes que han assistit a la trobada ens han agraït, en més d'una ocasió, que per primera vegada des de que estan a la presó hi hagués representants polítics que entressin a explicar el seu programa i s'interessessin per ells".

La número 1 d'ERC per Girona a les eleccions del 28 d'abril ha destacat que ha estat molt interessant veure com "bona part dels presos i preses ens han donat suport a l'hora de buscar, a través del diàleg, una resolució del conflicte que vivim a Catalunya".

Bassa ha comentat que durant tota l'estona "hem pogut dur a terme un debat polític molt interessant, entre persones amb maneres molt diferents de pensar, i ens emportem tota una sèrie de demandes i propostes per millorar els centres penitenciaris".