L'Ajuntament de Roses ofereix 4 sessions formatives en Administració Electrònica dirigides a entitats i empreses (25 d'abril), gent gran (29 d'abril), empreses licitadores (2 de maig) i ciutadania en general (8 de maig), on s'exposaran casos pràctics i s'atendran consultes sobre les tramitacions i relació electrònica que cadascun d'aquests segments de població poden tenir amb el consistori. Totes les sessions es realitzen a l'aula de formació de Promoció Econòmica, començaran a les 19h i tindran una durada d'una hora i mitja.

Des del 2 d'octubre del 2016, les lleis 39/2015 i 40/2015, obliguen l'administració pública a ser electrònica i deixar de treballar amb el paper. Des de llavors, l'Ajuntament de Roses s'ha adaptat a aquesta nova normativa, que té per finalitat millorar i facilitar la comunicació del ciutadà amb l'ajuntament, permetent que els tràmits es puguin fer des de casa o qualsevol lloc, durant les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.

Aquesta adaptació de procediments i tramitacions a les eines que proporciona l'administració electrònica ha provocat també importants canvis en la manera de relacionar-se entre Ajuntament i ciutadania, empreses, entitats i usuaris dels seus serveis. Davant aquests canvis, el consistori ofereix a comerciants,empresaris, presidents d'entitats, gent gran i associacions i ciutadania en general, unes sessions formatives que es realitzaran durant els mesos d'abril i maig, perquè tots ells puguin relacionar-se electrònicament amb l'Ajuntament i gaudir de les comoditats que els hi dóna l'administració electrònica.

Presentació d'instàncies i sol·licituds, facturació electrònica, canvis de domicili, ús de la plataforma de contractació, què és i com consultar la Carpeta Ciutadana, catàleg de tràmits, com rebre notificacions electròniques, inscripcions online o notificacions electròniques, són alguns dels temes que es tractaran al llarg de les formacions. Totes elles seran conduïdes per personal qualificat de de Buisitools, empresa pionera en l'atenció personalitzada a l'eCiutadà en les seves gestions electròniques amb l'administració.

Paral·lelament a aquestes formacions, l'Ajuntament de Roses ha posat en marxa des de l'1 d'abril un servei d'assistència gratuïta destinat a guiar i ajudar ciutadans i empreses en la realització de qualsevol dels tràmits municipals que aquests poden fer online, a través de la Seu Electrònica de la pàgina web municipal. El servei, que rep el nom d'OAC 360º (Oficina Digital d'Atenció al Ciutadà), aten de dilluns a divendres de 9 a 15 h, a través del telèfon 972 15 23 67 o del correu electrònic esuport@roses.cat.