La candidatura gironina d'Esquerra Republicana ha volgut denunciar avui els incompliments històrics i reiterats dels governs del PP i del PSOE cap a la demarcació. En aquest sentit, la candidata gironina d'Esquerra, Montse Bassa, ha recordat que "en els darrers 15 anys només s'han executat un 13% de les partides que s'havien pressupostat".

Bassa ha insistit en el fet que "Madrid tracta amb molt menyspreu les comarques gironines. Ja siguin governs del PP o del PSOE. Perquè, sense anar més lluny, la proposta de pressupostos socialista d'aquest 2019 destinava un 26% menys a les infraestructures gironines que el pressupost 2018 del PP on la xifra tampoc era per tirar coets".

La candidata republicana ha demanat als gironins i gironines que "cal una Esquerra forta a Madrid per revertir aquesta situació".

El número 2 d'ERC Girona al Congrés, Joan Margall, ha posat a sobre la taula la poca força que tenen els diputats gironins del govern a Madrid. En aquesta línia, ha recordat que "el diputat socialista, Marc Lamuà, no ha mogut ni un dit durant el govern de Pedro Sánchez per afavorir als gironins i gironines, ha estat desaparegut. On estat totes les reivindicacions que feia quan estava a l'oposició?".

El candidat d'Esquerra a Senat, Jordi Martí, ha incidit en casos concrets com el de la carretera nacional II. Martí ho ha qualificat de dèficit històric i a l'hora d'entrar en detalls ha manifestat que "a hores d'ara no sabem com el PSOE o el PP es plantegen desencallar una infraestructura tan bàsica per a les comarques gironines".

Martí ha repassat els retards i incompliments com els trams Maçanet-Sils o Maçanet-Tordera i ha afegit situacions vergonyants en altres punts de la xarxa viària gironina com la N-260

"Per a tots aquests casos urgents que hi ha a sobre la taula el govern de Pedro Sánchez amb el seu pressupost que finalment no es va aprovar només preveia una partida de 100.000 euros. Amb aquesta xifra queda clar la poca rellevància que s'hi donava, amb partides que només permetien fer els projectes de traçat que falta per concretar", ha afegit Martí.